Mübarek üç ayların üçüncü kandil gecesi olan Berat Kandilinin arınma ve adeta temize çıkma gecesi olduğunun altını çizen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) “Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde ise oruç tutun. Çünkü, Yüce Allah (C.C) bu gece dünya semasına rahmeti ile tecelli eder ve “Tevbe eden yok mu! onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığında şifa isteyen yok mu, ona şifa vereyim” der. Bu durum sabaha kadar devam eder” buyurmuştur” diye konuştu.

Berat gecesinin adından da anlaşılacağı gibi temize çıkma anlamına geldiğini belirten Başkan Tavlı, bu mübarek gecede semaya kalkan ellerin geri çevrilmeyeceğinin buyurulduğunu bu nedenle de bu feyizli gecenin rahmet gecesi olarak anıldığını kaydetti.

Bu mübarek gecenin başta tüm İslam âlemi olmak üzere insanlığa hayırlar getirmesini dileyen Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, bu vesile ile “Tüm hemşerilerimin Berat Kandilini kutluyor, duaların kabul edilmesini Yüce Allah’tan ( C.C) niyaz ediyorum” dedi.   *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim