Ünye Belediyesi, Emirgan Çay Bahçesi’nde kuruduğu ve ömrünü tamamladığı için kesilen ağaçların yerine yenilerini dikti.

Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ağaç dikimi sırasında yaptığı açıklamada, “İlçemize hep birlikte değer katmanın derdindeyiz. İlçemize yakışanın en iyisini yapacağız. Ağaçlandırma konusunda ilçemizin botanik uzmanı olan Sayın Orhun Güven Amcamızdan destek almaktayız.” dedi.

“Bu ağaçları babam dikmişti”-

Ünyeli Botanik Uzmanı Orhun Güven, dikim sırasında yaptığı açıklamada, bazı kişilerin bilinçsizce eleştiri yaptığını ifade ederek, “Burada bulunan ağaçları babam dikmişti, keserken de ben burada bulundum. Kesilen ağaçlar ömrünü tamamlamıştır. Kesilen ağaçların yerine yenilerini dikiyoruz. Yeni dikilen ağaçlar çok uzun ömürlü ağaçlardır. Ben bu işleri para karşılığı yapmıyorum. Ünye’ye hizmet olsun diye yapmaktayım. Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Tavlı, ağaç ve yeşil konusunda çok hassas. Kendisinin partisinden değilim. Samimi olduğu için yanındayım, destekçisiyim.” dedi. 

“Derdimiz, ilçemize değer katmak”-

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye’nin daha yeşil olması için çabaladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Hükümetimiz nerede boş alan varsa oraya ağaç dikme çabasında. Bizde bunun çabasındayız. Ünye’ye hep birlikte güzel değerler katmanın derdindeyiz. Emirgan Çay Bahçesi'nde, Bölgemizin Peyzaj ve Zirai Duayeni, Doğa Aşığı Orhun Güven Bey'in tecrübe ve deneyimlerinden yola çıkılarak, ömrünü tamamladığı için kesilen ağaçların yerine yenilerini diktik. Belediye hizmet binamızın yanındaki park alanının çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları tamamlandığında bu bölgeye de yeni ağaçların dikimi yapılacak. Tüm çabamız daha yaşanabilir ve daha yeşil bir Ünye için. Bizlere verdiği desteklerden dolayı Sayın Orhun Güven Bey’e Ünyeliler adına teşekkür ediyorum”

“Çamlık için istişare yapılacak”-

Yapılan tüm çalışmalarda istişare yolunu seçtiklerini belirten Başkan Tavlı, “Cuma günüde Büyükşehir Belediyemiz ve ilçemizin önde gelenleriyle Çamlık konusunda düzenlediğimiz istişare toplantılarının ikincisini düzenleyeceğiz. Ünye’ye yakışan neyse ve en iyi bileni kimse onlarla birlikte olup Ünye için en iyisini yapacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Botanik Uzmanı Orhun Güven, Belediyesi Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar hep birlikte ağaçları toprakla buluşturdular.

Editör: TE Bilişim