ATATÜRK ANITINA ÇELENK

TBB Başkanı Feyzioğlu başkanlığındaki baro başkanları Atatürk anıtına çelenk koyarak, İstiklal Marşı’nı okudu ve saygı duruşunda bulundu. Feyzioğlu ve beraberindeki baro başkanları daha sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresi’ni topladığı tarihi binayı gezdi.

SİVAS BAŞKANI DEMİR: YARGI REFORMU’NA KATKIMIZ TAM

Genişletilmiş baro başkanları toplantısına ev sahipliği yapan Sivas Baro Başkanı Av. Hacı Yılmaz Demir, 2019’un Sivas için önemli bir yıl olduğunu belirterek, “İnşallah yargı camiamıza özellikle önümüzdeki süreçte gündeme gelecek olan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin kanunlaşma sürecine katkı sağlayacak kararlar alırız. Toplantı sonunda inşallah ülkemiz için hayırlı kararlar çıkmasını temenni ediyorum” dedi.

FEYZİOĞLU’NDAN SİVAS’A VE SİVAS HALKINA TEŞEKKÜR

Feyzioğlu da, Sivas şehrine ve halkına teşekkür ederek konuşmasına başladı.

YARGI REFORMU STRATEJİ BELGESİ’NE TAM DESTEK VERİYORUZ

Sivas Kongresi’nin 100. Yılı, aynı zamanda Türkiye Barolar Birliği’nin de 50. Yılı dolayısıyla önemli etkinlikle yaptıklarını kaydeden Feyzioğlu, “Bugün de genişletilmiş baro başkanları toplantısını gerçekleştiriyoruz. Barolarımızın çok büyük bir çoğunluğu gündemimizdeki Yargı Reformu Strateji Belgesi’ne tam destek vermektedir. Barolarımızın çok büyük bir çoğunluğu bu belgenin kanunlaşması için elinden geleni yapmaktadır. Ekim ayında inşallah Meclisimizin ilk gündem maddesi olarak masaya gelecektir ve sadece biz avukatların dağlar kadar birikmiş sorunlarını çözmekle kalmayacak vatandaşlarımızın adliyelerden beklentilerini de büyük ölçüde çözmeye başlayacaktır” diye konuştu.

BİRİLERİ UMUTSUZLUK YAYSA DA EZİCİ ÇOĞUNLUK BELGENİN ÇIKMASINI İSTİYOR

Elbette tüm sorunların bir kanunla, bir paketle çözülmesinin beklenemeyeceğini ifade eden Feyzioğlu, şunları kaydetti:

“Ama önemli olan ilk adımı atmaktır. Uzaya da gidecek olsanız ilk adımı atıp, kaldırıma ayak basmak, sokağa çıkmak zorundasınız. Şu halde birileri umutsuzluk yaymaya çalışsa da, birileri olmaz niyet yok, iyi niyet yok, yapılmaz demeye çalışsa da biz barolarımızın çok büyük çoğunluğu ve emin olunuz avukatların ezici çoğunluğu bu belgeni çıkması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve umutluyuz. Ve verilen en üst düzeyden sözün gereğinin yerine getirileceğine inanıyoruz ve takipçisiyiz.”

SİVASLILAR DA İSTİYOR

Feyzioğlu, Sivas’ta vatandaşlarla da konuştuğunu belirterek, “Sivas sokaklarında dolaşırken vatandaşlarımız fabrika, yatırım beklediklerini söyledi. ‘Sizin adli yıl konuşmanızı dinledik. En etkili teşvik, güvenilir hukuk sistemi dediniz. O yüzden biz yargı reformunun çıkmasını Sivas olarak bekliyoruz’ dediler. Vatandaşımızın ne yapmak istediğimizi, neyin mücadelesini verdiğimizi anladığını biliyordum. Bu cümleler de bize bir kez daha bir ispat mahiyetinde oldu.”

Editör: TE Bilişim