Toprak mahsulleri ofisi 21 Ağustos Çarşamba  günü fındık alımına Ordu’nun Ünye İlçesi’nden başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın taban fiyatı açıklamasının ardından TMO hazırlıklarını tamamladı. Bu kapsamda Altınordu, Ünye, Fatsa ve diğer bazı ilçelerde depolar kiralayan ofis ilk alımlarını Ünye İlçesi’nde gerçekleştirecek. Düzenlenecek törenle fındık alımına başlayacak TMO Giresun kalite 17 TL, Ordu Levant kalite fındığı ise 16,5 TL’den alacak.

Türkiye Ziraat Odaları Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, TMO’ya fındık verecek üreticilerin 19 Ağustos’tan itibaren fındık alımı için TMO’dan randevu alabileceklerini belirterek; “ tüm Ziraat Odaları başkanları ve yöneticileri üreticilere yardımcı,  ayrıca TMO’nun depolarında hazır bulunarak, üreticilerin yaşayabileceği sorunların çözümü noktasında destek olacaktır” dedi.

Soydan, üreticilere uyarılarda da bulunarak; “tüm üreticilerimiz fındığını yeterli oranda kurutarak pazara indirmeli, ürününü satmayıp deposunda saklamak isteyenler de sağlıklı koşullarda ürünlerini muhafaza etmelidir” dedi. 

Editör: TE Bilişim