Ak Parti Genel Merkezi tarafından Ankara’da Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı yapıldı. Ev sahipliğini Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı Toplantıya Ordu’dan Ak Parti İl Başkanı Halit Tomakin’de katıldı.

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantıda teşkilatlara kongre süreci, yerel ve genel seçimlerle ilgili önemli mesajlar verdi.

AK Parti 7. Olağan Kongre sürecinin takvime uygun şekilde sürdürdüğünü ve aralık ayında belde kongreleriyle sürecin başlayacağını belirten Cumhurbaşkanı Ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan, Şubat ayıyla birlikte ilçe kongrelerine geçileceğini ifade etti.

"MİLLETE HİZMET ETMEK YÜK DEĞİL, ŞEREFLERİN EN BÜYÜĞÜDÜR"

AK Parti'nin sahibinin millet olduğunu, bunun için teşkilatların milletle en güzel kucaklaşmayı sağlayacak isimlerden oluşması gerektiğini bildiren Erdoğan AK Parti'de ilçe başkanı, il başkanı, yönetim kurulu üyesi, belediye başkanı, milletvekili olmanın günün 24 saati milletin emrinde olmak anlamı taşıdığını söyledi.

Yaz sonuna doğru il kongrelerinin başlatılacağını ve yıl sonuna kadar da tamamlanacağını aktaran Erdoğan, AK Parti'nin dinamik bir yapı niteliği taşıdığını, yeni görev alanların ve görev değişikliği yapanların da bu dinamizmin bir parçası olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şayet bir yerde oy oranı düşmüşse, hele hele milletvekili ve belediye başkanı sayısı azalmışsa, hiçbir şey yok gibi hareket edemeyeceklerini vurgulayarak, bu tür yerlerde önce teşhisi doğru koyacaklarını, sonra da en ideal çözümü hayata geçireceklerini belirtti.

Teşkilat Başkanlığı başta olmak üzere Genel Merkez'deki tüm birimlerin bu konudaki çalışmaları titizlikle yürüttüklerine inandığını ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Kongrelerimizde ortaya çıkacak yeni teşkilat yapımız, 2023 ve 2024 seçimlerindeki başarımızda hayati rol oynayacaktır. Bunun için en küçük bir eksikliğe, boşluğa, hataya meydan vermeden süreci tamamlamalıyız. Türkiye, güvenlikten ekonomiye kadar pek çok cephede aynı anda beka mücadelesi verdiği bir dönemden geçiyor. Bizim dışarıdan gelen tehditlerin üstesinden gelme konusunda en küçük bir sıkıntımız yoktur. İster sahada ister masada olsun, ülkemizin ve milletimizin geleceği için tehdit teşkil eden her türlü hamleyi bertaraf ediyoruz. Teröristleri öne sürüyorlar, ezip geçiyoruz. Sınırlarımızı taciz ediyorlar, tehditlerin kaynağına iniyoruz. Ekonomimize saldırıyorlar, kısa sürede toparlanıp yolumuza devam ediyoruz. Dışarıdan bizi köşeye kıstırmaya çalışıyorlar, dostluklarımızı tazeleyerek bunu da boşa çıkartıyoruz. Gerçekten de sadece son birkaç yılda Suriye'de, Irak'ta, Doğu Akdeniz'de, sığınmacı meselesinde ve diğer pek çok konuda, elde ettiğimiz sonuçlar, başlı başına bir başarı hikayesidir. Bu sorunlar üzerinden Türkiye'ye diz çöktürmeyi planlayanlar, ülkemizin elde ettiği kazanımlar karşısında şaşkınlıklarını da gizleyemiyorlar. Ülkemize ve milletimize husumet besleyenleri şaşırtmak bizim için en büyük şereftir."

Tomakin cumhurbaşkanı erdoğan’ı ordu’ya davet etti

Toplantının ardından Ak Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme fırsatı da buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ordu ilini konuşan Tomakin kendisini hem Ordu’ya davet etti hem de Ordululara selamını getirdi.

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan ile görüşmesini değerlendiren Tomakin, “ Dünya liderimiz Cumuhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Ordumuzu konuştuk. Tüm hemşerilerimize selamlarını iletti. Ordu'nun kendisi için değerli olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanımız bizi ziyadesiyle mutlu etti. Zatıalilerini Ordumuza davet ettik” dedi.  Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim