Her ay mutad olarak yapılan il’in genel güvenlik, asayiş ve trafik konularının ele alındığı ve değerlendirildiği İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı ile Kaymakamlar Toplantısı, Vali Tuncay Sonel’in başkanlığında Fatsa’da gerçekleştirildi.

Her ay farklı bir konunun değerlendirildiği İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısının bu ayki konusu trafik oldu.

Toplantıda, trafikte yayalara öncelik verilmesi, emniyet kemeri takılması, araç kullanırken cep telefonu kullanılmaması, hız yapılmaması konularında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca, il genelinde meydana gelen trafik kazaları ve bu kazaların sebepleri, alınan ve alınması gereken tedbirler ile denetim ve eğitim çalışmaları ele alındı.

Toplantı sonunda bir değerlendirme yapan Vali Tuncay Sonel, okulların tatile girdiğini hatırlatarak, “2021-2022 eğitim-öğretim döneminde hem emniyetimiz, hem de jandarmamız, okul servislerine yönelik almış oldukları tedbirler ve yaptıkları denetimlerle hiçbir yavrumuzun burnu kanamadan bir eğitim-öğretim dönemi geçirmemizi sağladılar. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Fındık hasat dönemi yaklaşıyor. Pat pat tabir edilen tarım aracının sebep olduğu kazaları önlemek için insan taşımalarına müsaade etmemeliyiz. Fındık hasadında çalışmak için il dışından gelecek misafirlerimizi de ilimizde en iyi şekilde ağırlayıp, uğurlamalıyız. Onlar bizim misafirlerimiz. Hafta sonu başlayacak olan Kurban bayramı tatili nedeniyle karayollarında bir trafik yoğunluğu olacaktır. İçişleri Bakanlığımızın bayram tedbirleri genelgesine uygun olarak kontrol ve denetimlerimizi yerine getireceğiz. Vatandaşlarımızın bayramı sağlıklı, huzurlu, mutlu bir şekilde geçirmeleri için gereken tedbirleri alacağız. Öte yandan, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte deniz sezonu da açıldı. Geçtiğimiz yıl almış olduğumuz tedbirlerle birlikte denizde boğulma vakası hemen hemen olmamıştı. Ancak, bu yıl üzüntülü başladık. Meteorolojik veriler doğrultusunda kötü havalarda tedbirlerimizi daha da artırmalıyız. Belirlenen güvenli alanların dışında denize girilmemesi noktasında uyarıları faaliyetlerimizi artıralım. Bir başka konu da motokuryelerin denetlenmesi. Motokuryeler de bu denetimi istiyorlar. Ziyaretime geldiklerinde denetim yapılmasını ifada etmişlerdi. Bu denetimleri yapmalıyız.” diye konuştu.

Toplantıda, Kaymakamlardan ilçelerinin sorun ve ihtiyaçlarını da dinleyen Vali Sonel, ilçelerdeki hizmet ve yatırımları yakinen takip eden Kaymakamlara teşekkür etti.

Vali Sonel, İl Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısı ile Kaymakamlar Toplantısının her ay başka bir ilçede yapılacağını sözlerine ekledi. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim