Atatürk’ün Cumhuriyetin kuruluşunun hemen ardından Doğu Karadeniz gezisine çıkmasının, dolayısıyla da Ordu’ya gelmesinin anlamının büyük olduğunu belirten Torun, “Atatürk, Kurtuluş savaşı sonrası Cumhuriyeti kurmuş, ardından da kalkınma savaşı, ülkeyi yeniden kurma, küllerinden tekrar diriltme seferberliği başlatmıştır. Bu savaşın bu seferberliğin de komutanı tüm ülkeyi karış karış gezen Büyük Önder Atatürk’tür” dedi. 

Torun, şunları söyledi:

“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin onuncu yılını doldurduğu tarihte okuduğu 10. Yıl nutkunda “Az zamanda çok ve büyük işler yaptık” diyor “fakat yaptıklarımızı asla kâfi göremeyiz” diyerek önümüze yeni görevler koyuyordu. Bu görevler hala önümüzde duruyor. Bizim Cumhuriyete, Atatürk’e, Kurtuluş savaşı ve Cumhuriyet şehitlerine layık olabilmemiz için daha fazla çalışmaktan başka çaremiz yok. Atatürk şöyle devam ediyordu: ‘Çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak mecburiyetinde ve azmindeyiz. Yurdumuzu dünyanın en mâmur ve en medenî memleketleri seviyesine çıkaracağız. Milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız. Millî kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız.’ İşte bugün Ulu Önder Atatürk’ün emanetlerine daha sıkı sarılma günüdür.” 

GAZİLERİMİZİN YERİ EŞSİZDİR   

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, 19 Eylül’ün aynı zamanda Gaziler Günü de olduğuna değindi. Torun,  “Vatanımızın bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü, ülkemizin huzuru için üstün fedakârlıklar göstererek canı ve kanı pahasına göğsünü siper etmiş gazilerimizin varlığı her zaman Türk Milletinin gönlünde eşsiz bir yere sahiptir ve bundan sonra da öyle kalacaktır. Yaşayan gazilerimizi saygıyla selamlıyor, kendilerine aileleriyle birlikte sağlık ve huzur diliyorum, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. Torun, “Devlete ve bize düşen görev, hiç bir ayrım gözetmeksizin gazilerimize ve yakınlarına bütün olanaklardan yararlanma hakkını sağlamak olmalıdır” diye konuştu.  Torun, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da TBMM’de gazilerin ve şehit yakınlarının her türlü hakları için mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim