Uluslararası Engelliler Günü dolayısıyla ilgili bir açıklama yapan Seyit Torun şöyle konuştu:  “Bugün ülkemizde yaşayan milyonlarca engelli vatandaşımız, başta eğitim, sağlık, işgücüne ve kent yaşamına katılım olmak üzere birçok alanda önemli ‘engeller’ ile karşılaşıyor. Engelli yurttaşlarımız, ülkemizde yaşayan herkes ile ‘eşit yaşam hakkı’na sahip olmalıdır. Eğitim sisteminden kaynaklı sorunlar, istihdam olanaklarının kısıtlılığı, sosyal hizmetlerdeki yetersizlikler ve kent yaşamına katılımı engelleyen unsurlar, sadece engelli yurttaşlarımız için değil, hepimiz için can yakıcı sorunlardır. Belediyelerimiz engellilerimizi rahat ettirmek, huzurlu yaşatmak için canla başla çalışıyor. Sağlıktan spora, cadde düzenlemelerinden eğitim hizmetine, eğlenceden kültüre engelli bireylerimiz için belediyelerimiz çok başarılı projelere imza atmaktadır.”

Seyit Torun,  “Başta yapılaşma düzeni ve kent tasarımından kaynaklanan sorunlar olmak üzere; engelli yurttaşlarımızın eşit yaşam hakkı üzerindeki tüm engellerin ortadan kaldırılması için çabalarımız sürüyor. Engelsiz şehirler ve engelsiz bir Türkiye özlemimizi hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“Engellilerin topluma kazandırılması, insan haklarının tam ve eşit ölçüde sağlanması amacıyla tüm kurumlar üzerine düşen görevi yapmalı” diyen Torun,  “Ülkemizde eşit yaşam hakkını sağlamak, bir arada huzurlu bir yaşamın temellerini atmak için daha fazla zaman kaybedemeyiz. Biz CHP olarak hem yasal düzenlemelerin sağlanması hem de belediye uygulamalarında bu hedefi tutturmak için büyük gayret sarf ediyoruz. Tüm belediyelerimiz her yatırım ve her hizmette önce engelli bireylerimizi düşünüyor. Ancak engelli politikası bir ülke politikası olmalı, hükümet politikası ve hatta devlet politikası olmalıdır. Engellilerimizin refahı ve sağlığı her şeyin üzerindedir” dedi. 

Editör: TE Bilişim