Ordu’nun ekonomik ve sosyal yönden kalkınması amacıyla yeni yatırım projelerinin altyapısını hazırlayan ve Doğu Asya’nın yükselen ekonomileri Çin, Singapur gibi dış yatırımcıları Ordu’ya çeken Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, bilimsel ve teknolojik AR-GE çalışmalarını gerçekleştirmek için daha önce Başkan Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliğini yaptığı TÜBİTAK’ı devreye aldı. Bu kapsamda TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, 24 Haziran Pazartesi günü Ordu’ya gelecek.

Pazartesi sabahı ilk olarak Ordu Üniversitesine ziyaret gerçekleştirecek olan Prof. Dr. Hasan Mandal, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonu’nda “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler” isimli konferansta akademik personel, lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile bir araya gelecek.

Prof. Dr. Hasan Mandal, konferansın ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i makamında ziyaret edecek. Ziyarette Ordu’da yapılacak yatırım projeleri ve AR-GE çalışmaları ele alınacak.

Editör: TE Bilişim