TÜİK’ten istihdam endeksi hakkında şu açıklama yapıldı, “Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %0,8 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %0,3 arttı, inşaat sektöründe %7,9 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %0,1 azaldı”

ÇALIŞAN SAAT ENDEKSİ YÜZDE 9.2 AZALDI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi, 2019 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %9,2 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %6,6, inşaat sektöründe %32,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %4,7 azaldı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %2,3 azaldı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %1,2, inşaat sektöründe %9,1 ve ticaret-hizmet sektörlerinde %1,5 azaldı.

BRÜT ÜCRET-MAAŞ ENDEKSİ YÜZDE 18.4 ARTTI

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi, 2019 yılı II. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %18,4 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %19,9 arttı, inşaat sektöründe %7,5 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %22,2 arttı. Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi ise bir önceki çeyreğe göre %4,3 arttı. Alt sektörler incelendiğinde, endeks; sanayi sektöründe %4,9 arttı, inşaat sektöründe %1,7 azaldı ve ticaret-hizmet sektörlerinde %4,7 artış gösterdi.

Editör: TE Bilişim