Başkan Zekayi Sağra; “İktidarın uyguladığı tarım politikaları nedeniyle üreticilerin üretimden vazgeçmeye zorlanması yetmiyormuş gibi, maden, taş ocağı, termik santraller gibi işletmeler de tarımı olumsuz etkiliyor” diyerek tarım arazilerinin korunması gerektiğini belirtti.

“Siyanür ve toz etkili oluyor”

Tüm canlıların sağlıklı bitki çeşitliliklerine gereksinimi olduğunu vurgulayan Zekayi Sağra, “Sebze ve meyvelerin kalitesi insan sağlığını etkiliyor. Siyanürle altın ayrıştırması yapan işletmenin sebze, meyve ve diğer tarım ürünlerimize zararı büyük. Hatta derelerin, ırmakların kirlenmesi nedeniyle denizlerimiz de tehdit altında. Bu balıkçılığı da etkileyecek. Taş ocakları nedeniyle tozlar tarım ürünlerini kirletiyor. Ormanlar kesiliyor. İklim değişiyor. Aşırı yağmur, dolu, fırtına olağanlaştı” dedi.

“Ekoloji ve tarım bir bütün”

Toprağın, suyun, havanın kirletildiğini belirten Sağra; “Tüm Köy Sen olarak toprağımıza, suyumuza, havamıza; emeğimize ve ürünümüze sahip çıkıyoruz. Tarım arazilerimizi yok eden, kirleten tüm girişimlere karşı tepkimizi göstereceğiz. Toprağımız yok eden ve kirleten Fatsa’daki altın işletmesine, yeni sondajlarla alanın büyütülmesine, taş ocaklarına, HES’lere karşıyız. Kapı komşumuz Çarşamba Ovası’nda yapılmak istenen Biyokütle Enerji Santraline de karşıyız. Tarım alanları yok edilemez, kirletilemez” dedi.

Editör: TE Bilişim