Komisyonda AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, Karaman Milletvekili Recep Şeker, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Denizli Milletvekili Nilgün Ök, Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, Artvin Milletvekili Ertunç Erkan Balta, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu yer aldı. 
  Toplantıya katılan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’da TBMM Komisyon üyeleri ile gündem konusu ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.


“HER İLİN EN AZ BİR ÜRÜNÜNÜ MARKALAŞTIRARAK DÜNYAYA TANITACAĞIZ”
  Toplantıda bir konuşma yapan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Antalya Milletvekili İbrahim Aydın; “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 26 yasama döneminde kurulan 27. yasama döneminde 5 partinin ortak teklifiyle oluşturulan Tıbbi Aromatik Bitkiler Araştırma Komisyonunun amacı ülkemizin tıbbi ve aromatik bitki çeşitliliğinin değerlendirilerek dünyada 115 milyar dolar hacmi olan bu sektörden payımızı almak ve ülkemizin bu ürünleri olan ihtiyacını karşılamaktır. Tespitler doğrultusunda her ilin en az bir ürününü markalaştırarak dünyaya tanıtacağız. 2023 yılında bu sektördeki hedefimiz 5 milyar dolara ulaşmaktır. Bu konuda Tıbbi Aromatik bitkiler üst kurul gibi bir şey kurabilirsek hedefimize daha kolay ulaşabileceğimize inanıyoruz” dedi. 


“TIBBİ VE AROMATİK BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİ KONUSUNDA BRİFİNG VERİLDİ”
Toplantının ev sahipliğini yapan Fatsa Orman İşletme Şefi Sevil Şen’de yaptığı açıklamada; “TBMM Tıbbi ve Aromatik Bitki Çeşitliliğinin korunmasına, bunların üretiminde ve pazarlanmasında karşılaşılan sorunlar ve çözümler üzerine ile alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan meclis araştırma komisyonu istişare toplantısına ev sahipliği yaptık ve yöredeki bulunan Tıbbi ve Aromatik bitki çeşitliliği konusunda brifinglerimizi paylaşarak komisyon çalışmalarına katkı sağlamaya çalıştık” diye konuştu.  

Editör: TE Bilişim