TBMM, GÜCÜNDEN ÇOK ŞEY KAYBETTİ

Başkan Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü; “23 Nisan 1920, Türk milletinin, Büyük Atatürk'ün etrafında ve TBMM çatısı altında toplandığı tarihtir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk milletinin kendi kaderine el koyma kararlılığının, milli irade üstünlüğünün ortaya konduğu ve oluştuğu yerdir. TBMM, kuruluşunun 102. Yıldönümünü ne yazık ki gücünden çok şey kaybederek kutlamaktadır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi nedeniyle TBMM devre dışı kalmış, demokratik rejimin kalbi, milli iradenin tecelligahı olma hüviyeti önemli ölçülerde aşınmıştır. Denetim yapamayan, vergi ve bütçe hakkını cumhurbaşkanına devreden,  cumhurbaşkanlığından gelen kanunları çıkaran bir mekanizma haline dönüşmüştür.”

TARAFSIZ CUMHURBAŞKANI, GÜÇLÜ MECLİS, BAĞIMSIZ YARGI

Türkiye Değişim Partisi, “Tarafsız cumhurbaşkanı, güçlü meclis, bağımsız yargı” diyen bir partidir diyen Başkan Kaya; “Bir partinin genel başkanlığını yapan taraflı bir Cumhurbaşkanı değil, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve 84 milyonun birliğini temsil eden, herkese eşit mesafede olan tarafsız bir cumhurbaşkanı istiyoruz. Güçlü meclis istiyoruz. Meclisi güçlü yapan görev ve yetkileri değil güçlü milletvekilleridir. Parti liderlerinin ve delege ağalarının değil üyelerin seçtiği adaylar güçlü milletvekilidir. Devlet yönetiminde bir kişinin değil, millet iradesinin temsilcilerinin sözü geçsin istiyoruz. Bir kişinin merhametine kalmış adalet sistemine, bir kişinin her sözünün hukuk sayılmasına karşıyız, yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığından yanayız. Kusursuz ve noksansız bir demokrasi istiyoruz. Herkesin işinin, aşının, evinin olduğu, herkesin, her yerde insanca yaşadığı bir Türkiye istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE PARLAMENTER SİSTEME DÖNMELİDİR

Türkiye Değişim Partisi Ordu İl Başkanı İlhan Kaya, sözlerine son olarak şunları ekledi; “Türkiye, bir an önce, bütün yetkilerin tek adamda toplandığı bu sistemden vazgeçerek kuvvetler ayrılığına dayanan parlamenter demokrasiye dönmelidir. Büyük Atatürk, bu bayramı en değerli varlığımız olan çocuklara armağan etmekle milli iradeye verdiği önemi göstermiştir. Çocuklarımıza herkesin barış içinde, eşitlik içinde, refah içinde, adalet içinde yaşadığı Türkiye bırakma kararlılığı içerisinde çocuklarımızın bayramlarını kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, TBMM’nin tüm kurucu üyelerini, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim