Ordu’nun Ünye ilçesinde 4 katlı bir binanın çatı katında çatı izolasyon malzemesi Membranın henüz belirlenmeyen bir sebepten dolayı ateş almasından dolayı yangın çıktı. Çevre sakinlerinin ve bina sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye İtfaiye Gurup Amirliği ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürmek için seferber oldular.

Membranın petrol türevi bir madde oluşundan dolayı itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almakta zorlanırken yangın binanın bitiğindeki diğer iki binaya sıçradı.

Yangının sıçradığı 3. binada yaşayan Fatih Kaymak isimli bir vatandaş ise evinin balkonundan çatıya çıkarak evinden çektiği hortumla yangını söndürmek için kendi imkanları ile mücadele etti.

Ünye ilçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çevre güvenliği aldığı ve olası bir tehlikeye karşı caddeyi trafiğe kapatırken, vatandaşları da caddeden uzaklaştırdı. Olay yerine gelen Ünye ilçe Emniyet Müdürü Mustafa Avni Aktürk, olası bir tehlikeye karşı ekipleri bizzat koordine etti.

Yangında yaklaşık 2 saat mücadele eden itfaiye ekipleri yangını kontrol ederek söndürdü. Ardından yaklaşık 1 saat soğutma çalışması yürüttü. Yangın sonrası 3 binanın çatısı tamamen kullanılmaz hale gelirken, yangında dumandan etkilenen veya yaralının olmaması yüreklere su serpti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Editör: TE Bilişim