Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin dünkü gündem maddesinde Ünye Çamlık imar değişikliğinin olduğunu öğrenen Ünyeliler belediyenin önüne gelerek Çamlık’ın korunmasını, kumsalı daraltan ulaşım anlamında yararı olmayan bisiklet yolunun iptal edilmesini istediler.

Ünye Doğa ve Yaşam Platformu üyelerinin basın açıklamasına Ordu Çevre Derneği ve Partisi ile sendika temsilcileri de katılarak destek verdi.

Platform adına açıklama yapan Kübra Aktürk, meclis üyelerine seslendi.  Aktürk, “Ordu’muzun birçok yerinde müteahhitler kazansın diye dereler kurutulmakta ormanlar yok edilmektedir. Bizim gündeme getireceğimiz iki konudan ilki Ünye Bisiklet Yolu diğeri de Çamlık’tır. Normal şartlar altında bir bisiklet yolunun doğaya karşı olması, kumsalı yok etmesi hafriyat oluşturması, sel felaketine yol açacak olması düşünülemez. Ancak Ünye’ye yapılan bisiklet yolu bunlara ve daha fazlasına nedeni olmaktadır, olacaktır.” dedi.

“Çamlık Ünye’nin vazgeçilmezidir”

Ünye Çamlık sorununa da değinen Aktürk, “Ünye Çamlık, Karadeniz Sahil Yolu’nun yeşil ile mavinin arasına girdiği çirkin yapılaşmada korunabilmiş ender doğal güzelliklerden biridir. Ünye Çamlık, şehrin doğu ve batı yerleşimlerinin tam ortasında, yürüme mesafesinde, falezleri, koyları, toprağı, ağaçları ve atmosferiyle şehrin oksijen kaynağıdır.  Samsun’dan,  Sivas’tan, Tokat’tan,  Giresun’dan insanların ailece gelip dinlendiği, stres attığı bir yerdir. Ünye ile bütünleşmiş bir güzelliktir.

Bizim talebimiz kesilen ağaçların yerine yeni fidanların dikilmesi ve çamlıktaki ağaçların bakımdır. Biz bunun dışında oraya bir metre kare dahi beton dökülmesine razı değiliz.” Dedi.

Editör: TE Bilişim