Perşembe Ziraat Odası Başkanı Arslan Soydan, “Fındık Alan Bazlı ve mazot gübre desteği alabilmek için başvurular başladı.  2022 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi yenileme işlemleri başladı. Çiftçilerin 30 Haziran 2022 tarihine kadar kayıtlı oldukları Ziraat Odalarına başvurmaları gerekiyor. “dedi.

Alan Bazlı Gelir Desteği 170, Mazot Gübre Desteği 25 TL olarak ödeniyor

Başkan Soydan, ”son 8 yıldır Alan Bazlı Gelir Desteği 179 TL olarak ödeniyor. 150 TL ile başlamıştık. Buralara kadar geldik. Mazot Gübre Desteği 25 TL olarak ödeniyor. Bizim girdi fiyatlarına karşı daha çok fiyatın artması hakkında taleplerimiz var. İnşallah 2022 Alan Bazlı Destek ödemeleri artarak devam eder.” Şeklinde konuştu.

“Çiftçilerimizi SMS yoluyla uyarıyoruz”

Alan bazlı destek ödeme başvurusunu yapmayan çiftçileri SMS yoluyla uyararak bahçesine yapacağı hizmetten geri kalmamasını istediğini söyleyen Başkan Arslan Soydan, “Bütün üreticilerimizin bu destekten faydalanmasını istiyoruz. Alan Bazlı Destek en azından çiftçimizin girdi maliyetlerine katkısı olur.” Şeklinde konuştu.  

“Gübre fiyatları indirilmeli”

Başkan Arslan Soydan: “Gübre fiyatları geçen seneye göre 2 katından fazla. Bunun karşısında verilen Alan Bazlı Desteklerle fiyat farkının kapanması lazım. Ya da fiyatlara müdahale edilmesi lazım.“ dedi. Haber: Tülin VAYNİ

Editör: TE Bilişim