Konuyla ilgili Ordu Tabipler Odası Başkanı Uzm. Dr. Ali Coşkun, “eğer böyle bir uygulama net bir şekilde yapılacaksa güvenlik altyapısı sağlam olmalı. Henüz gündemde değil ancak çoğu hastalar için bu durum oldukça iyi olacaktır. Özellikle engelli vatandaşların bu uygulamadan memnun kalacağını da düşünüyorum” dedi. 

“Yüz yüzeyken muayene bile zorken uzaktan sağlık hizmeti nasıl olacak bilmiyorum”
Ali Coşkun, “hasta doktora gittiğinde şikâyetini anlattığında bile bazen teşhisler yanlış olabiliyor. Eğer böyle bir uygulama tamamıyla gündemimize yerleşirse çoğu hastalık tanılarında yanlışlıklar olabilir. Tabi ki biz bu durumu pandemi döneminde yaşadık. İnsanlar evlerine kapalıyken keşke doktoruma gitmeden de tedavimi görebilsem, ilaçlarımı alabilsem diyordu. Bu durum hastaneye gelemeyen hastalar için iyi olacaktır. En azından şeker değerini öğrenip doktoruna söyleyecektir ve yapması gerekenleri öğrenecektir” diye konuştu.

Coşkun: “reçete yazılamaz belki ama tavsiye ve yönlendirme yapılabilir”
 Hastasını online olarak tedavi edildiğinde iş reçete yazmaya gelince hiçbir doktorun muayene etmeden reçete yazacağını düşünmüyorum. Sadece tavsiye ve yönlendirme yapabilirler. Sağlık bakanlığı altyapısını çok daha iyi bir şekilde hazırlar biz de o zaman net bir şekilde göreceğiz. Olursa da inşallah insanlar için iyi olur” dedi. Haber: Sibel YILMAZ   

Editör: TE Bilişim