Daha sonra Kaymakamlık Makamına geçen Vali Tuncay Sonel, bir süre önce Kumru Kaymakamlığı görevine başlayan Kaymakam Emrah Akduman’a “Kumru Kaymakamlığı göreviniz hayırlı olsun. Allah mahçup etmesin” diyerek, görevinde başarılar diledi.

Vali Sonel, ilçenin genel durumu, ihtiyaçları, sorunları ve ilçede yürütülen kamu yatırımları ile ilgili detaylı bilgi aldı.

Kaymakam Emrah Akduman’a teşekkür eden Vali Tuncay Sonel, Hükümet Konağı içerisinde yer alan Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlüğü başta olmak üzere diğer birimleri de gezerek, buralarda görev yapan personellerlin hal ve hatırlarını sorarak, başarı dileğinde bulundu.

Kumru İlçe programı kapsamında Kumru Belediyesini de ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva’dan belediyenin hizmetleri, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi aldı.

Ziyaret dolayısıyla memnuniyetini dile getiren Kumru Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva, “Sayın Valimiz her zaman bizlere destek vermiştir. Gösterdiği yakın ilgi dolayısıyla İlçem adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Vali Tuncay Sonel, Kumru Belediyesi hizmet binası içerisinde yer alan Toplum Sağlığı Merkezini de ziyaret ederek, burada görev yapan sağlık çalışanlarına da kolaylıklar ve başarı dileğinde bulundu.

Kumru Belediyesi’nin inşa ettiği kapalı otopark ve meydan projesinin hayata geçeceği alanı da gezerek incelemelerde bulunan Vali Sonel, Belediye Başkanı Yusuf Yalçuva’dan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Kadın Kooperatiflerinin kurulması noktasında Ordu’da büyük gayret sarfeden Vali Tuncay Sonel, Kumru İlçe programında El İzi Kadın Kooperatifini de ziyaret ederek, kadınların el emeği ürünlerini inceledi, bilgiler alarak teşekkür etti.

Vali Tuncay Sonel, Kumru ilçesindeki esnafları da ziyaret ederek, hal ve hatırını sordu ve esnaflara bol ve bereketli kazanç dileğinde bulundu.

Sokakta seyyar araçta köfte pişirerek satan esnaflardan biri olan Bilgin Paylan’ın tezgahının başına geçen Vali Sonel, kendi eliyle hazırladığı ekmek arası köftelerden satın alarak, beraberindekilere ikramda bulundu.

Vali Tuncay Sonel, İlçenin Samur Mahallesi’nde bulunan ve 300 yıllık bir geçmişe sahip dede mesleğini icra ettiren Sedat ile Vedat Parlatır kardeşlerin sahibi olduğu su değirmenini de inceledi.

Su değirmeninde mısırların elektrikli değirmenlere göre daha yavaş öğütüldüğünden lezzetinin daha güzel olduğunu anlatan Parlatır kardeşler, su değirmeninde öğütülen una talebin fazla olduğunu söyleyerek, Vali Sonel’e ziyaret dolayısıyla teşekkürlerini sundular. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim