134 öğrencinin mezun olduğu Başöğretmen Anadolu Lisesi 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreninde bir konuşma yapan Vali Seddar  Yavuz, ”Devletimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşı'mızın kahramanı ve milletimizin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün adını verdiğimiz bu okulda ilim, irfan ve aklın öncülüğünde eğitim alan ve Aziz Milletimizin geleceğinin şekillenmesinde rol alacak sevgili gençlerimizin bu mutlu gününde hem bu şehrin Valisi, hem de anne babalardan birisi olmam ve kızımın da bu okuldan mezun olması vesilesiyle buradayız. Dünyanın en büyük milletlerinden bir tanesi Aziz Türk Milletidir. Milletimizin tarihi, şanla, şerefle doludur. Bu tarih, hepimizin övünç kaynağıdır. Aynı zamanda geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak bir tarihtir. Bin yıldır bu topraklarda bizi var eden anlayış; birlik, beraberlik, kardeşlik, milli ve manevi değerlerimize bağlılık, mazlumun ve mağdurun yanında yer alma anlayışımız, her durumda hakkı, hukuku haykıran bir düsturu benimsemiş olmamızdır. Bu çağ, bizim çağımızdır. Bu çağ, Türk'ün çağı olacaktır. Bu anlayışla yolumuza devam etmeli, çocuklarımızın, gençlerimizin sımsıkı ellerinden tutarak, onları en güzel şekilde yetiştirme gayreti içinde olmalıyız” dedi.

“Hepimiz anne-baba olarak kendi ihtiyaçlarımızdan kısarak, çocuklarımızın en iyi eğitimi almasına, en güzel yerlerde olmasına, ahlaklı ve donanımlı olarak yetişmelerine gayret sarf ediyoruz“ diyen Vali Yavuz, ”Biz de devlet olarak, özellikle fiziki altyapı başta olmak üzere eğitim kurumlarına önemli yatırımlar yapıyoruz. Değerli öğretmenlerimiz, çocuklarımıza ellerinden gelenin en iyisini yaparak, onları yetiştirdiler” şeklinde konuşarak, gençlere seslendi.

Gençlerden; milli ve manevi değerleri benimseyerek, evrenseli gözlerinden ayırmadan dünyayla rekabet etmelerini isteyen Vali  Seddar Yavuz, "Bu rekabetin sizleri en üst noktalara taşıyacağına asla şüphe duymuyor, gönülden inanıyorum” diye konuştu.

Vali Yavuz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Sadece akademik başarıya odaklanmak, bizi yanlış yola sürükler. Sınavlardan kaç puan aldığınız kadar, iyi bir insan olup olmadığınız ya da hayat başarısını yakalayıp yakalayamadığınız da önemlidir. Bütün soruları tam cevaplayıp, eğer hayatta sınıfta kalıyorsanız, o zaman yaptığınız eğitim bir tarafta eksik demektir. Her şartta doğruyu söyleyebilen, ahlaklı, erdemli insanlar yetiştirmeliyiz. Ahlakın, erdemin olmadığı hiçbir sistem, hiçbir eğitim, insana bir şey katamaz. Eğitimi, insan davranışlarındaki olumlu değişiklikler olarak tarif ediyoruz. Eğer davranışlarımızda öğrendiklerimizin hiçbir yansıması  yoksa, sadece ezberliyor, soru cevaplıyorsak, bu eğitim değil, insana yüktür. Ancak, bilgiyi taşırsınız, ama hayatınızın hiçbir evresinde öğrendiklerinizi hayata geçiremezsiniz.”

Konuşmasında, velilere de seslenen Vali Yavuz, "Amaç zirveye çıkmak değil, başarılı ve mutlu olmaktır. Sevmeden başarılı olamayacağınızı çocuklarınıza anlatın. Siz ebeveynler, çocuklarınıza yapamayacakları yükleri yüklemeyin, baskı altına almayın. Her bir gencimizin kendine özel bir yeteneği ve kabiliyeti vardır” dedi ve ÖNEM projesi ile ve özel sorunu ve ihtiyacı olan 21 bin çocuğa ulaşıldığını kaydetti ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Başöğretmen Anadolu Lisesi Müdürü Hasbi Tut ise yaptığı konuşmada, “Okulumuzda eğitim-öğretim gören herkes için Başöğretmen Anadolu Lisesi, hayatının bir parçasıdır. Sizin için de bir vedanın başlangıcı. Siz gençlerin yetişmesinde emeği geçen öğretmenlerimize, anne-babalara, okul aile birliğinin değerli temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum. Törenimize katılarak bizleri onurlandıran tüm konuklarıma teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Program, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı 12. sınıflar okul birincisi Mümin Can Engin'in yaş kütüğüne plaket  çakarak bir konuşma yapması, flama devir teslim töreni, Atatürk’ün gençliğe hitabesi ve gençlik andının okunması ile devam etti.

Daha sonra, Vali Seddar  Yavuz, okul birincisi 12/C sınıfı öğrencisi Mümin Can Engin’e, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten okul ikincisi 12/D sınıfı öğrencisi Sıla Yeşiltepe’ye, okul üçüncüsü 12/C sınıf öğrencisi Merve Çapkın’a  ise ödülünü Altınordu Milli Eğitim Müdürü Hasan Acu verdi.

Törende, Vali  Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz ile birlikte 12/ A sınıfı öğrencisi Eray Burak Çakır, 12/B sınıfı öğrencisi Pınar Şahin, 12/C sınıfı öğrencisi Elif Yavuz,12/D sınıfı öğrencisi Nazlıcan Soğuksu’ya ise başarı belgelerini takdim etti.

Başöğretmen Anadolu lisesi  2018-2019 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni müzik dinletisi, mezuniyet belgelerinin verilmesi ile sona erdi.  *YENİDÖNEM

Editör: TE Bilişim