Bağımsızlık mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Samsun’da başlattığı istiklal mücadelesini milletimizin azim ve fedakarlığıyla başarıya ulaştırarak Cumhuriyetle taçlandırmış, tüm mazlum milletlere de örnek olmuştur.

Aziz Türk Milletinin bağrından çıkmış, milleti için, milleti ile birlikte başlattığı bağımsızlık mücadelesinde, cephede kahramanca mücadele eden bir büyük komutan, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milletinin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir liderdir.

Atatürk başta olmak üzere Cumhuriyetimizin kurucularının bugünkü nesillere armağanı olan Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin büyüklüğünü, gücünü, özgüvenini, tarihteki ve uygarlığın gelişme sürecindeki rolünü gösteren bir eserdir.

Türkiye bugün, Cumhuriyetimizin kuruluş idealine uygun olarak özgür ve müreffeh, dünyanın güçlü ve lider bir ülkesi, bölgesinde ve dünyada barışın öncüsü haline gelmiştir.

Bu topraklar, 1000 yıldır i'lây-ı kelimetullahı Viyana kapılarına kadar götüren bir topluluğun yaşadığı yerdir. Malazgirt’in fethi ile başlayan Anadolu’nun İslam’la buluşması, İstanbul’un fethi ile taçlanmıştır. Kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Zaferi ve ardından verilen Milli Mücadele, Türk Milleti’nin istiklal, istikbaline ve mukaddes değerlerine sahip çıkma uğruna neleri göze aldığını tüm dünyaya göstermiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 81. yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda etmiş aziz şehitlerimizi, gazilerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve saygıyla anıyorum.

Editör: TE Bilişim