2019'u 'Yaya Öncelikli Trafik Yılı' ilan ederek, ülke genelinde eş zamanlı 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' kampanyası kapsamında başta okullarda olmak üzere bütün kamu kurum ve kuruluşları hizmet binalarının önü ile diğer yaya geçitlerinde, 'Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz' sloganıyla düzenlenen etkinliğe, Vali Seddar Yavuz, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Okul öğrencilerinin de katılımıyla saat 13.00- 15.00 saatlerinde gerçekleştirilen 'Yaya Geçidi Nöbeti’ uygulamasında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 2019 yılının İçişleri Bakanlığı tarafından “Yaya Öncelikli” yıl olarak ilan edildiğini ve uygulamanın 6 Şubat 2019 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' uygulamasıyla, özellikle yaya geçitlerinde yayalara öncelik verilmesi amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak Valiler ve Kaymakamlar başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluş temsilcileriyle yayalara öncelik verilmesi için nöbet tuttuklarını belirten Ordu Valisi Seddar Yavuz, böylelikle sürücülerin yayalara öncelik verilmesini sağlayacak bir adım atıldığını söyledi.

Vali Yavuz, sürücülerin yayalara saygı göstermesi konusunda uyarıda bulunarak, yaya önceliği uygulamasıyla yaya ölüm oranlarında ciddi bir azalma olduğuna dikkat çekti.

Kampanyaya destek veren herkese teşekkür eden Vali Yavuz, sözlerini şöyle tamamladı: “Yine başka bir istatistikte şu anda yayaların karıştığı kazalarda bu kampanyadan sonra ciddi bir düşüş var. Dolayısıyla doğru bir adım attığımızı görüyor ve bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu vesileyle özellikle basın mensuplarımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve en önemlisi geleceğimizin teminatı sevgili gençlerimize, çocuklarımıza çok büyük bir görev düşüyor. Çocuklarımızın anne ve babalarını ikaz etmelerini, trafik kurallarına uymalarını özellikle istirham ediyoruz. Malum olduğu üzere trafik denetimlerimizi artırmış bulunuyoruz. Hız denetimleri başta olmak üzere trafik kurallarına uymamaları özelliklede alkol ve uyuşturucu madde kullanan sürücülerin men edilmesi hususunda özellikle yoğun bir mesai harcıyoruz. Bu vesileyle emniyet ve jandarma birimlerimize trafik ekiplerimize ayrıca teşekkür etmek istiyorum.”

Vali Seddar Yavuz daha sonra, İçişleri Bakanlığı tarafından 09-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında trafik güvenliği için farkındalığı artırmak amacıyla çocuklara yönelik düzenlenen “Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin” yarışmasında ödül kazanan Mertcan Yılmaz’ı ödüllendirdi.

Program, Vali Seddar Yavuz tarafından sürücü ve yayalara bilgilendirici broşür dağıtılması ile sona erdi.

Kampanya kapsamında tüm Türkiye genelinde 20 bin yaya geçidinde, 200 bin kişilik kolluk personeli, 1 gün süreyle 2'şer saat 'yaya nöbeti' tutarak, trafikte yaya önceliğine dikkat çekti. 

Editör: TE Bilişim