Uzun zamandır fırıncıların zam talebinde bulunması üzerine Ordu Valiliği oluru ile toplanan komisyon kararı ile Ordu’nun tüm ilçeleri ile beraber ekmeğin kilosunun 12,5 TL’den 15 TL’ye yükseltilmesi kararı alındı. Konuyla ilgili Ordu Fırıncılar Odası Başkanı İsa Yazıcı gazetemize özel açıklamada bulundu.

“ZAM YAPMAMAK İÇİN DİRENDİK”

Yazıcı, “zam yapmamak için direndik. Ancak ekmeğe 50 kuruş zam yapmak zorunda kaldık. Akaryakıta, elektriğe, doğal gaza, una yapılan zamlar sonrasında sadece ekmeğe zam oranını 50 kuruş olarak gündemde tuttuk. Gelecek olan zamları da şimdi kendi emeğimizle tollara etmeye halka finanse etmeye çalışıyoruz.

“HALKIMIZ RAMAZAN AYINDA EVİNE PİDE GÖTÜRSÜN DİYE FİYATI DÜŞÜK TUTTUK”

Ramazan ayında halkın evine pide götürebilmesi adına geçen sene ki fiyata yakın bir fiyatla 320 gr’ı 6 TL yaptık. Geçen sene 5 TL idi. 1 Lira zam uyguladık düşük bir zam uygulamaya dikkat ettik ki gelmesi gereken güncellenmesi gereken bir fiyattı. 320 gr pide diğer illerde 7 buçuk lira. Biz halkımıza kolaylık sağlamaya çalıştık ekmek ve pide fiyatlarına zam koyarken” diye konuştu. Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim