Büyükşehir Belediyesi ile pazarcılar arasında anlaşılarak eski otogar geçici bir süre pazar yeri olarak kullanılacak. Mahalledeki vatandaşlar Altınordu Belediye binasının altındaki pazar yerinin taşınmasından sonra mağdur kalmıştı. Başkan Güler bu soruna çözüm üretti.

Ordu Manavcılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Üzüm alınan karar hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Üzüm alınan karardan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, artık çevre mahalledeki vatandaşların alışverişlerini Pazar yerlerinden yapacağını belirtti. Üzüm “2021 yılının ocak ayında biz Yeni Mahalle’de bulunan 30 senelik pazarımız olan Cumartesi Pazarını terk etmiştik. Ama Subaşı Mahallesi, Yeni Mahalle ve Bahçelievler Mahallesi halkından Pazar kurulması talepleri tekrar olmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’den Allah razı olsun çok uğraştık ve lafımızı geri bırakmadı. Esnafım ve halkım adına kendisine teşekkür ederim. Artı burası encümenden çıktı komisyon kuruldu komisyondan da çıktı geçtiğimiz Salı günü de sözleşmeyi yaptık şuan da burası geçici olarak Pazarcılar ve Manavcılar Odasına tahsis edildi Büyükşehir Belediyesi tarafından. Buradan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’e de teşekkür ediyorum bizler için bayağı uğraştı. Allah izin verirse bir veya iki haftaya Yeni Mahallesi, Subaşı Mahallesi ve Bahçelievler Mahallesi pazarına kavuşuyor” ifadelerini kullandı.

Pazar kurulum günün henüz belli olmadığına değinen Üzüm, “Şuan da Pazar kurulması için gün belirlemedik. Haftaya Perşembe günü esnaflar ile toplantımız var. Karşılıklı anlaşarak gün belirleyeceğiz. Belki de bu pazar haftanın 7 günü de açık olabilecek. Buradan da yeni mahalle halkına müjde vermiş olalım. Artık halk marketlerde boğulmayacak” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden Nazif Akan da “buraya Pazar yeri kurulması çok güzel olur. Niçin güzel olur çünkü bizim abilerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz köyden gelip süt satacak yoğurt satacak yöresel bitkiler satacak. Pazarcılarımız gelecek sebze ve meyveyi ucuza satacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Manavcılar ve Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Üzüm’e bu Pazar yerini mahallemize kazandırdıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Haber: Süheyla Bayram

Editör: TE Bilişim