Yükseköğretim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, proje ile sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip, uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesinin ve yükseköğretimde istihdam odaklı politikaların oluşturulmasının amaçlandığı belirtildi.

Projenin iki önemli bileşeni bulunduğunun belirtilen açıklamada, “Birincisi organize Sanayi Bölgelerinde meslek yüksekokullarının kurulması, öğrencilerin meslekleri ile ilgili eğitimi sanayi ortamında almalarının desteklenmesi ve teşvik edilmesi. İkincisi ise fen ve mühendislik bilimlerinde lisans düzeyinde eğitim gören öğrencilerin alanları ile ilgili özel sektör işletmelerinde, teknoparklarda, araştırma altyapılarında, Ar-Ge merkezlerinde ya da sanayi kuruluşlarında bir dönem uygulamalı eğitim yapmalarının desteklenmesi ve teşvik edilmesidir” denildi.

İMALAT VE LOJİSTİK ALANINDAKİ 16 ÖNLİSANS PROGRAMINA DESTEK VE TEŞVİK
YÖK’ün projesi kapsamında imalat sektörü ve lojistik alanlarına yönelik belirlenen mesleklere ilişkin 16 önlisans programına 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı için destek ve teşvik verildi. YÖK’ün açıklamasında, “Proje kapsamındaki önlisans programlarında öğrenim gören toplam 2.202 öğrencinin mesleki becerilerini ileri düzeye çıkarmak amacıyla genel okul bütçesinin dışında öğrenci başına ortalama 4.500 TL tutarında eğitim desteği verilmiştir. Bu kapsamda, 2019 yılının Ocak ayında, Bolu, Adana, Eskişehir, Elazığ, Ankara, Gaziantep ve Samsun illerindeki Organize Sanayi Bölgesi içinde kurulmuş olan 8 üniversitenin 9 meslek yüksekokulunun, 38 önlisans programında okuyan 2.202 öğrencinin sanayi eğitimi için toplam 9 milyon 833 bin TL ek parasal destek verilmiştir” denildi.
YÖK tarafından “destek ve teşvik” verilen önlisans programları: Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi, Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Endüstriyel Kalıpçılık, Gıda Teknolojisi, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Kaynak Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Lojistik, Makine, Mekatronik, Otomotiv Teknolojisi, Polimer Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi. Haber: Erkan DOĞAN / BSHA

Editör: TE Bilişim