Ordu’nun en önemli turistik alanlarından biri olan 530 rakımlı Boztepe’ye ulaşımı kolaylaştırmak ve turistik cazibesinin artırılmasını sağlamak amacıyla yapılan yol çalışmalarının ardından v kanal beton hendek faaliyetleri başladı. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından devam edilen çalışmayla birlikte, yağmur sularının yola zarar vermeden tahliyesi hedefleniyor.

BOZTEPE YOLUNDA “BETON V KANAL” ÇALIŞMASI

Son yapılan çalışmalarla Boztepe yolunun genişletildiğini ve daha konforlu hale getirildiğini belirten Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, yolun koruma altına alınması için beton v kanal çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Başkan Güler, “Çalışmalarına 2017 yılında başlanan ve toplam uzunluğu 7,2 km, genişliği 11 m olan Boztepe yolu çalışmaları kapsamında 40 bin metreküp kazı, 15 bin metreküp dolgu, 22 bin 500 metreküp taş duvar imalatı, 50 m menfez ve 120 m betonarme duvar imalatı gerçekleştirildi. Bazı bölümlerde 3 şeride çıkan otoban gibi yolun bozulmaması için v kanal çalışmalarını başlattık. Toplam 1,5 kilometre uzunluğunda v kanal çalışması yapacağız” diye konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler Boztepe’nin Macera Park, Dört Mevsim Bulutlara Dokunun Projesi, teleferiği ve otoban gibi yoluyla birlikte Ordu’nun turizm potansiyeline katkı sağlamaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim