Vatandaş dertli…

Ardı ardına gelen zamlar üreticinin belini büktü. Ordu’da hayvancılığın ve çiftçiliğin yoğun olduğu bölge olan Mesudiye İlçesi’nde tarım ve hayvancılıkla uğraşan halk zamlara isyan ediyor. Hayvancılığın en önemli besin kaynağı olan yem ve saman almak isteyen vatandaş alım gücünü yarıya indirmek zorunda kaldı.

YEM FİYATINDAN DOLAYI ZARARDAYIZ…

Hayvan besiciliği yapan Mesudiyeli Murat korkmaz, “Bu yıl hayvanları satsaydık daha karda olurduk. Aldığımız yem ve saman bize iki katı zarara soktu.” Diye konuştu.

HEM ÜRETİYORUZ HEM AÇ KALIYORUZ…

Hayvan besiciliği ile uğraşan Ömer Yılmaz ise, “ineklerden ürettiğimiz sütü satın almış durumuna geldik. Dolar kuru üzerinden işlem gören yem ve saman fiyatları cebimizi yakıyor. Tavuk yem fiyatları aldı başını gidiyor. Markete zaten girilmiyor. Üretirken aç kalıyoruz.” Dedi.

ÜRETEN DE SATANDA DERTLİ…

Mesudiye İlçesi’nde Yem ve saman satıcısı olan vatandaşlarda, geçen sene satışlarımız çok iyiydi. Dolar hafif hareketli olsa bile hayvancılık yapan vatandaşlarımız 2 çuval besi yemiyle buradan gidebiliyordu. Şimdi ise insanlar 1 çuvalı zor alıyor. Çünkü fiyatı 170-180 lira oldu.  1 ton Saman fiyatı 800 lirayı neredeyse aştı. Üretici de zor durumda biz de ifadelerine yer verdi.

Köylerde hayvancılık yapan vatandaş yumurtasını da kendisi üretiyor ancak zam felaketi tavuk yem fiyatlarına da yansıdı. Üretici Tavuk yemini geçtiğimiz yıllar çuval işi alırken şimdi kilo işi alıyor. Çünkü kilosu 8 liradan satılıyor. Haber: Sibel YILMAZ

Editör: TE Bilişim