Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezinin resmi açılışı için ilimize gelen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Ordu Giresun Havaalanı’nda Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve Ziraat Odaları Başkanları tarafından karşılandı.
  Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Ordu programına ilk önce Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret ederek başladı. Bayraktar daha sonra Fatsa Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezinin resmi açılışına katıldı.



“ÇİFTÇİ EĞİTİM VE ÜRETİM MERKEZİMİZİ ÜRETİMLE GELİŞTİRECEĞİZ”
Açılışta ilk konuşmayı yapan Fatsa Ziraat Odası Haydar Gürsu; “2017 yılında Eğitim Çiftliği olarak Sayın İbrahim Etem Kibar başkanımız tarafından başlatılmış olan projeye bizde üretimi koyarak geliştirmeye çiftçilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz. Türkiye'de ilk olan bu projeyi odamız ve çiftçilerimize kazandırılmasını sağlayan İbrahim Etem Kibar Başkanımıza ve değerli yönetim ve Meclisime de çok teşekkür ederim. Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezimizin bölgemiz tüm Çiftçilerine hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.



“ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR ZİRAAT ODASI TESİS ETTİK”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada; “Önceki dönemde Ziraat Odası Başkanlık görevini yürütmekteydim. Çiftçimizin, köylümüzün, üretenimizin değerini, ekonomimize katkılarını çok iyi bilirim. Görev yaptığımız süre içinde çiftçi eğitim ve üretim merkezi, meyve işleme ve kurutma evi, fındık kurutma tesisi, tarımsal danışmanlık hizmeti, tarım market, toprak analiz laboratuvarı ve örnek bahçe uygulamaları ile Türkiye’de tesisleşme ve hizmet alanında, örnek gösterilecek bir ziraat odası tesis ettik. Bugün bulunduğumuz konumun en büyük referansı, ziraat odasında çalışma arkadaşlarımızla elde ettiğimiz başarılarımızdır. Tarımsal sürekliliğin sağlanmasında Ziraat odaları Birliğinin yaptığı etkin çalışmalar, ülke genelinde çiftçilerimizin geleceğini teminat altına alınacağını düşünüyorum. Çiftçimiz; bizim can suyumuz, önemli değerimiz,  baş tacımızdır. Dolayısıyla Türkiye’de en büyük, ve en güçlü sivil toplum örgütü olan, Ziraat odalarımızın faaliyet alanlarını genişletmeliyiz” dedi.

 “TARIM SEKTÖRÜNDE BİLGİYİ ÇİFTÇİ İLE BULUŞTURMAYI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’da Fatsa Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezini önemsediklerini belirterek; “Bu gibi açılışlar çeşitli illerimizde yapılıyor. Sektörde önemli bilgi ile çiftçiyi buluşturamadığımız takdirde hedeflerimize ulaşma şansımız yok. Bilgi ile çiftçi buluşturamadığımız takdirde dünya tarım ticaretinde yerimizi almamız mümkün değildir dolayısıyla bu gibi eğitim merkezlerinde çiftçimizi bilgi ile buluşturması açısından çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Artık bundan sonra Türkiye’de fındık da dahil olmak üzere verimlilik anahtar kelimedir. Dünya ile rekabet etmek istiyorsanız hatta fındık da rakipsiz konumunuzu muhafaza etmek istiyorsak verimlilik şarttır. Belediye başkanımızı kutluyorum çünkü onun başkanlığı döneminde hayata geçirilen bir proje burası. Devamını sağlayan oda başkanımızı ve yöneticilerini kutluyorum. Bu projeyi Fatsa Ziraat Odasının öz kaynaklarıyla yapması da çok önemli. Çiftçimizden gelen parayı son kuruşuna kadar çiftçimizi için harcamalıyız çünkü vebali taşıyan bir para. Oda başkanlarımızın bu manada heyecanlı olması sürekli çiftçimiz için yatırımlarda bulunması, projeler üretmesi Ziraat Odaları Birliği tarafından yakinen takip ediliyor ve teşvik ediliyor” şeklinde konuştu.



“ÇOK ANLAMLI BİR TESİS”
Çok anlamlı bir tesisin açılışını yaptıklarını söyleyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler’de  konuşmada; “Özellikle belediye başkanımızı cani gönülden tebrik ediyorum örnek bir çalışmayı hayata geçirmiş. Böyle güzel bir tesisi kurduğu için çoğu yerde bahsediyorum. Fatsa Ziraat Odası Haydar Gürsu beyi de ayrıca tebrik ediyorum” dedi ve konuşmasına tarım konusunda yaptıkları çalışmalarla devam etti. 


  Açılışta son konuşmayı AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı yaptı. Taşçı’da konuşmasında Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’a kurumsal olarak bölgede en önemli gelir kaynağı olan fındık konusundaki gayreti ve hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.


  Yapılan konuşmaların ardından Protokol mensupları Fatsa Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezindeki seraları gezerek ürünler hakkında bilgi aldılar.

Editör: TE Bilişim