Ohtamışın tanıtım filmi ile başlayan gece, Ohtamış için söyle kamera arkası görüntüleri, Ohtamış için söyle klibinin izlenmesi ile devam etti. Çeşitli hediyelerin ve belgelerin verilmesinin ardından gece müzikal eğlencelerle devam etti.

Ohtamışlılar Gecesi'nde açılış konuşması  dernek başkanı Abdülaziz Özen yaptı. Başkan Özen konuşmasında, "Yerel seçimlerin ardından Ohtamış Mahallemizde gerçekleştirilen alt yapı yatırımları için Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ulubey Belediyelerimize teşekkür ederiz. Aynı zamanda yatırımların devam etmesini bekliyoruz. İlimiz için turizm destinasyonu içinde özellikle Ohtamış Mahallesi çok önemli merkezlerden birisidir. Bizler için büyük bir şans olan Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisi ile gelecek yıl ilimizde bir turizm patlaması beklemekteyiz. Bu anlamda Ohtamış Mahallesi olarak turizmden payımızı almak istiyoruz” dedi.

Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisi Yönetmeni Ersoy Güler ve yapımcı Süreç Film'den de bir istekte bulunan Abdülaziz Özen, “Sizlere sponsor olacak ekonomik gücümüz yok. Ohtamış Şelalemizde dizi bölümünde bir yer vermeyiniz, en azından Ohtamış Şelalesi’nde sizleri ağırlayalım, yayık ayranı ikram edelim. Sizler de sosyal medyada Ohtamış Şelalesi’nden bir kaç kare fotoğraf paylaşarak bizlere destek olunuz” dedi.

 Ohamış Mahallesi Derneği yönetim kurulu olarak Temmuz 2020’de ismini tarihten alan Otamış  Türkmen Şenlikleri için de hazırlıklara başladıklarını hatırlatan Özen, “bununla ilgili çalışmalara başlayıp kendi öz tarihimizle birlikte gelecek nesillere bir kültür mirası bırakacağız” dedi.

Küpkaya Kanyonu, Ohtamış Şelalesi ile doğal gölleri, Şahinkaya tepesi dağcılık, trekking ve yamaç paraşütü, Çubuklu Kalesi, Gölköy 800 yıllık çivisiz camii gibi Ulubey’in turizm açısından büyük bir potansiyele sahip olduğunu da hatırlatan Başkan Özen, “Gölköy-Ulugöl  hattının geçtiği bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu saydığım bölgeler turizm açısından büyük bir potansiyele sahiptir. Ancak Sarpdere-Damarlı Karayolunu bu halde turizm destinasyonu içinde gelişmemize en büyük engeldir. Bölge halkımız bu yoldan büyük muzdariptir. Karayollarının 2021 programına bu yolu almasını talep ediyoruz. Bu konu hakkında Ordu milletvekillerimizden bir çalışma bekliyoruz "dedi.

Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ise birlik ve beraberlik gecesinde yaptığı konuşmada gerçekleştirilen hizmetleri anlattı. Başkan İsa Türkcan, "Ulubey ilçemizin kırk bir mahallesine hizmet veriyoruz. Benim Ohtamışlım, Ulubeyli hemşerim yaklaşık 45 bin vatandaşımız Altınordu ilçemizde yaşamaktadır. Yılın yaklaşık sekiz, dokuz ayını Ulubey ilçemizde geçirmekte, üç dört ayını Altınordu ilçemizde geçiriyorlar. Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için en azından 8 - 10 bin emekli vatandaşımız  nüfusunu Ulubey ilçemize almaları önemlidir. Zaten yılın büyük bir kısmını Ulubey ilçemizde geçirip, hizmeti bizim verdiğimiz bir yerde bununda istemek hakkımızdır. Ohtamış Mahallesi için ne vaat ettiysem bir program dahilinde yapmaya devam ediyoruz. Asfalt çalışmaları, su hatları, yol genişletme çalışmaları başta olmak üzere çalışmalarımız devam etmektedir. Mayıs ayında inşallah Ohtamış Millet Meydanı projesini bitireceğiz" dedi.

Geceye katılan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt da konuşma yaptı. Milletvekili Enginyurt  yaptığı konuşmada Sarpdere Damarlı Karayoluna değindi. Enginyurt, "Daha önce Ulubey Muhtarlar Derneği tarafından düzenlenen programda, Sarpdere Damarlı Karayolunu TBMM'de gündeme getirilmesi istenmişti. Gündeme getirdim, bu konuyla ilgili diğer Ordu Milletvekilleri ile birlikte gerekli çalışmayı yapmayı söz veriyorum" dedi. 2B Orman vasfını yitirmiş araziler için Maliye Bakanı Berat Albayrak'la Ordu Milletvekilleri Dr. Şenel Yediyıldız ve Metin Gündoğdu ile birlikte görüştük. 2B Orman vasfını kaybetmiş araziler için devletimizin baba şefkati ile bir fiyat belirlemesini beklemekteyiz" dedi. Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim