Valilikten yapılan açıklamanın devamında ise şu bilgilere yer verildi:

 “04.02.2020 Salı günü (dün) saat 17.30 sıralarında, Aybastı ilçesi Toygar mahallesinde toprak kayması (heyelan) haberinin alınması üzerine, Vali Seddar Yavuz’un talimatı ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik personelleri bölgeye gönderilmiştir. Afete maruz kalan bölgeye intikal eden teknik personeller, gece olması sebebiyle detaylı incelemede bulunamamış olup, gözlemsel inceleme yapmıştır. Yapılan gözlemsel incelemede; heyelanlı sahada hareketlilik olduğu gözlemlendiğinden, tedbir amacıyla bölgede bulunan 12 konutun can ve mal emniyeti açısından boşaltılması kararı verilmişti.

05.02.2020 Çarşamba günü (bugün) İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik elemanlarınca mahallinde yapılan detaylı incelemede; heyelanın meydana gelmesinde yüzey sularının etkili olduğu, bölgedeki karın 2 gün gibi kısa sürede erimesi ve toprağın suya doygunluğunun artması sonucu geliştiği tespit edilmiştir. Yapılan değerlendirmede alanın kontrol etütleri programında izlenilmesi uygun görülmüş olup, geçici boşaltılan 12 konutta ikamete devam edilmesine karar verilmiştir.

Öte yandan, OSKİ Genel Müdürlüğü ve Aybastı Belediye Başkanlığı tarafından bölgedeki yüzey sularının drene edilmesi ve heyelan bölgesinden uzaklaştırılması için gerekli çalışmalara başlanılmıştır.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim