Ordu Büyükşehir Belediyesi Nisan ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Gündem maddeleri öncesinde söz alan CHP’li meclis üyesi Hasan Karamustafaoğlu, önceki oturumlarda olduğu gibi OBB Başkanı Enver Yılmaz’ı zorlayan sorularla yine salondaydı. Kamuoyunun sanki bir korku egemenliğinin gölgesinde kaldığı hissedilen ve kimsenin konuşmaya, derdini dile getirmeye çekindiği şu günlerin kafa karıştıran soruları, Karamustafaoğlu’nun dilinden döküldü.CHP’li meclis üyesi kamuoyunun ses oldu, Büyükşehir’in son dönemdeki çalışmalarına eleştirel bir gözle yaklaştı. Dikkat çeken önemli konulardan biri de yeşil alan yapılması planlanan 19 Eylül stadyumu idi. Bu alan imara açılacak mı, kim kimden satın alacak, bedeli ne? Hak talebinde bulunanlar…

Karamustafaoğlu, 19 Eylül Stadyumu’nun arkasında birçok hak iddiasında bulunulan davaların olduğunu söyledi ve Başkan Yılmaz’a belediyenin burayı kaç lira gibi bir bedelle alacağını sordu. Başkan Yılmaz ise 19 Eylül’ün tarafının kendileri olmadığını, alanın Gençlik Spor Bakanlığı bünyesinde olduğunu söyledi. OBB Başkanının açıklamaları, her dava açanın burada hak sahibi olduğu anlamına gelmediğine işaret etti.

CHP meclis üyesi Hasan Karamustafaoğlu, varisler tarafından bu alan üzerine bilirkişi bedel fiyatı araştırması yapıldığını dile getirdi ancak Başkan Enver Yılmaz bu konu üzerine “Devlet devlete yer satmaz, Burası kimin? Gençlik Spor Bakanlığı’ndan proje karşılığında kullanma hakkını aldık biz.” şeklinde cevap verdi.

Şimdi Ordu kamuoyu şunu merak ediyor;

  • Bu alan Gençlik Spor Bakanlığı’na ait ise ve hak talebinde bulunan ilgililer davayı kazanırsa Ordu Büyükşehir Belediyesi nasıl bir tavır izleyecek, bu alanı satın alıp imara mı açacak?
  • Hak sahipleri Başkan Enver Yılmaz’ın “Yeşil alan yapacağız” söylemlerine ne kadar itimat edecek, şayet satarlarsa burası da mı betona terk edilecek?
  • 19 Eylül Stadyumu için bilirkişi bedel fiyat araştırması yapıldı mı, bu alanın gerçek değeri ne kadar?
Editör: TE Bilişim