Bakan Bilgin, 3600 ek göstergeye ilişkin Bakanlık içinde oluşturulan kurulun çalışmalarını tamamladığını kaydederek, “Şimdi de diğer bakanlıklarla görüşmelerimiz devam ediyor, bir de bunun sosyal ortağı olarak Memur-Sen’in katılımıyla bu konuyu sivil taraflarla birlikte ele alacağız, bu sorunu da çözeceğiz” dedi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bilgin, “Kamu personeli ve onun sorunlarını konuşacağımız ortak bir platform olan bu toplantıyı her yıl iki defa bir araya gelerek sorunlarımızı müzakere etmek, çözüm yolları ileri sürmek üzere değerlendireceğimiz bir platform olarak görüyoruz. Bugün içinde bulunduğumuz ekonomik ve toplumsal şartları dikkate aldığımız zaman bu toplantıların önemi daha da ön plana çıkacaktır. Türkiye, bütün dünyada olduğu gibi pandemi sürecinde ciddi sorunlarla yüz yüze gelmiştir fakat tüm dünyada birkaç ülke ile birlikte Türkiye’nin olumlu ayrıştığı bir süreç yaşandı. Bu sürecin en önemli adımı sağlık sisteminin salgına karşı ortaya koyduğu direnç ve başarıdır. Şüphesiz ciddi sorunlarla ve kayıplarla karşılaştık. Ülkemizin daha büyük acılarla karşılaşmasını engelleyen başta sağlık sistemimizin çalışanları olmak üzere bu mücadelede yer alan tüm sağlık sistemi personeline ne kadar teşekkür etsek azdır. İnsanlık için büyük bir facianın içinde yaşıyoruz ama bunlara karşı alınacak tedbirler belli bu tedbirlerin başında aşı gelmektedir. Ülkemizde çok şükür aşı konusunda en kaynağına erken ulaşan ülkelerden birisi. Salgına karşı en önemli aracımız olan aşıyı bu mücadelede en fazla istifade edeceğimiz bir araç olarak değerlendirmek durumundayım” ifadelerini kullandı.

 “3600 Ek Göstergede, Bakanlık İçindeki Kurul Çalışmalarını Tamamladı”

Bakan Bilgin, 3600 ek göstergeye ilişkin Bakanlık içinde oluşturulan kurulun çalışmalarını tamamladığını kaydederek, “Şimdi de diğer bakanlıklarla görüşmelerimiz devam ediyor, bir de bunun sosyal ortağı olarak Memur-Sen’in katılımıyla bu konuyu sivil taraflarla birlikte ele alacağız, bu sorunu da çözeceğiz. Kamu personel rejiminin çok parçalı olması, farklı statülere bağlı çalışma biçimlerinin olması ciddi bir sorundur. Biz burada sözleşmeli personeli önemli buluyoruz, çok özel, aranan ve nitelikleri itibariyle kıt olan meslek gruplarının farklı ücret seviyelerinde, farklı sözleşmelerle çalıştırılmasını anlamlı buluyoruz. Fakat çok farklı düzeylerde bulunan sözleşmeli personel kadrolarının çalışanlar açısından ciddi sorunlara yol açtığının farkındayız. Bu sorunların çözülmesi için de benzeri bir çalışmayı bakanlık bünyesinde sürdürüyoruz, tamamladıktan sonra ilgili bakanlıklarla bir araya gelerek bu sorunu da 3+1 diye bilinen çerçeve içerisinde onların kadro haklarını kazanması için gereğini yapacağız. O çalışmayı da 3600’ün arkasından tamamlayarak yolumuza devam edeceğiz. Bunun dışında kamu personelinin çalışma sorunları, yükseltme sorunları, özlük haklarının geliştirilmesi ile ilgili sorunlar var bu sorunların da çözümü konusunda sosyal ortaklarımızla özellikle bu paltformun buna katkı yapacağını biliyorum. Öne sürdüğümüz politikalar kendi geliştirdiğimiz stratejinin bir parçasıdır. Kendi politikalarımızla onlar arasında etkileşim kurarak” ifadelerini kullandı. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim