Yapılan açıklamaya göre 2019 yılı içerisinde il genelinde 1.653 yangın, 209 trafik kazası, 1065 kurtarma, 229 su baskını, 1667’si diğer itfai olay olmak üzere toplam 4 bin 930 olaya müdahale edildiği, OSKEM tarafından 107 kişi boğulmaktan kurtarılarak 2 bin 70 denetim yapıldığı ve 50 bin 411 vatandaşa eğitim verildiği bilgisine yer verildi.

OSKEM’LE 107 VATANDAŞIN HAYATI KURTARILDI

Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM), il genelinde oluşturulan 3’ü Kadınlar Plajı olmak üzere toplam 13 plajda vatandaşların yaz aylarında daha güvenli vakit geçirmeleri için imkân sağlamış ve bu bağlamda boğulma tehlikesi geçiren 107 vatandaşın hayatını kurtarmıştır.

2070 YAPI, İŞLETME VE TESİS DENETLENDİ

“Daha güvenli Bir Ordu” parolasıyla yoluna devam eden İtfaiye Dairesi Başkanlığı 2019 yılı içerisinde 2070 yapı, işletme ve tesis denetledi.

50 BİN 411 KİŞİYE EĞİTİM VERİLDİ

Eğitimin, yangın güvenliğine karşı bilinçli nesiller yetiştirmenin bilincinde olarak OBİTEM Amirliği; başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile mutabık okullarda, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı sağlık tesislerinde, hanımlar lokalleri ve ORMEK olmak üzere ilimiz genelinde 278 kuruluşta 50 bin 411 kişiye yangın güvenliği ve güvenli yaşam eğitimi verdi.

İLK YARDIM EĞİTİM MERKEZİ KURULDU

İtfaiye İlk Yardım Eğitim Merkezi açılarak halkımızın ilk yardım konularında bilgilendirilmesi ve toplumsal bilinç ve farkındalık oluşturulması için çalışmalar yürütülmeye başlandı.

RİSK YÖNETİM EKİBİ OLUŞTURULDU

Her türlü doğal afetin öncesinden bitimine kadar geçen sürede, afetin en az zararla atlatılmasını sağlamak amacıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar ile ilgili tüm kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyonun ve iş birliğinin sağlanması maksadıyla risk yönetimi ekibi oluşturuldu. Afet esnasında iletilen tüm ihbarlar, risk yönetimi ekibi tarafından ivedi olarak değerlendirilerek, ilgili birimlerin müdahalesi için koordinasyon sağlanıyor.

HALKA BİLGİLENDİRME YAPILDI

İtfaiye Dairesi Başkanlığınca İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında ilçelerde meydanlara stantlar kurularak çeşitli aktiviteler düzenlendi. Ayrıca yayımlanan eğitim kitabı ve broşürler ile halkımızın bilinçlendirilmesine katkı sağlandı.  Haber: Süheyla BAYRAM

Editör: TE Bilişim