ORDU - Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen program kapsamında, Eskipazar Merkez Camisi'nde sabah namazı öncesi Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Sabah namazının kılınmasının ardından vatandaşlara çorba ikram edildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, burada yaptığı konuşmada, programın 81 ilde aynı anda düzenlendiğine dikkati çekerek, "57. Alayda atalarımız dönmeyi düşünmediler, bir adım geri atmadılar. Bizler gibi sabah namazıyla beraber belki sıcak çorbalarını içemeden şehit oldular bu güzel topraklar için. 15 Temmuz'da da gördük ki gençlerimiz, tıpkı ataları gibi dönmeyi düşünmediler. Tankların önünden çekilmediler. Bu da vefakar bir gençliğin atalarıyla aynı yolda yürüdüğünün bir işaretidir." dedi.

İl Müftüsü Mürsel Öztürk de Çanakkale Zaferi'nin önemine değindi. Konuşmaların ardından katılımcılar, Eskipazar Camisi'nden Ordu Garnizon Şehitliği'ne yürüdü. Program, şehitlikte okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi. Programa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ercan Okur, Altınordu İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Engin Burak Mindivanlı, Gençlik Merkezi Müdürü Mücahit Uçar, şube müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim