Ordu’nun en eski ayakkabı boyacılarından olan 75 yaşındaki Abdullah Elibol, 65 yıldır bu işi yaptığını söylerken, gücüm yettiği sürece de çalışmaya devam edeceğim dedi.

“SERMAYE GEREKTİRMİYOR DİYE BU İŞE BAŞLADIM”

Ayakkabı boyacısı Abdullah Elibol, “75 yaşındayım. 10 yaşımdan beri ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Eskiden fakirlik vardı. Sermaye yok, yer yok, para yok. Sermayesiz bir iş olduğu için 10 yaşımda bu işe başladım ve hala devam ediyorum.” Diye konuştu.

“ORDU’NUN BÜTÜN AYAKKABILARI ELİMDEN GEÇTİ”

65 yıldır ayakkabı boyuyorum diyen Elibol, “Ordu’nun bütün ayakkabıları aşağı yukarı elimden geçti diyebilirim. Biz daha önce Hükümet Caddesi’nde ayakkabı boyadık. Buradan Yalı caminin kaldırımına geldik. Daha sonra aynı bölgede bize özel yer yapıldı ve orada mesleğimizi yaptık. Daha sonra da PTT yanı geldik. Burada işimize devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

“SAĞLIĞIM YERİNDE OLDUKÇA BOYAYACAĞIM”

Eski yıllara göre ayakkabıcıların işlerinin düştüğünü de ifade eden Elibol, “ Artık hep spro ayakkabısı kullanılıyor. Yerimizde değişti. Bunlar işimizi düşürdü. Ama ben bu işi sağlığım yerinde olduğu sürece devam edeceğim. Bu artık benim için tutku oldu.” Dedi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim