Resmi Gazetede bugün yayımlanan ilana ilişkin detaylar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet sitesinde de yer aldı. "Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği" hükümleri doğrultusunda, Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri müdürlüklerinde istihdam edilecek 50 psikolog, 30 pedagog ve 120 sosyal çalışmacı alınacak.

BAŞVURULAR 13-27 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA ALINACAK

Adaylar başvurularını, 13-27 Aralık tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabilecek. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. İlana göre, 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) KPSSP3 puan türünden 70 ve üstü adaylar alım için başvurabilecek. Puan sıralamasına göre her unvan için 3 katı aday sözlü sınava girmeye hak kazanacak. Sözlü sınav tarihleri ayrıca Adalet Bakanlığının internet sitesinde ilan edilecek.

BU ALANDAKİ UZMAN SAYISI 1408 OLACAK

“Mağdur odaklı adalet anlayışı” çerçevesinde bakanlık bünyesinde adli süreçlerde aktif rol üstlenen psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı gibi uzman sayısı bu alımla birlikte 1408’e yükselecek.

Uzman sayısının arttırılmasıyla, vaka yönetimi tekniğiyle daha çok mağdura ulaşılması, tüm savcılık ve mahkemelere uzmanlık desteğinin verilmesi, adli destek hizmetlerin daha nitelikli hale gelmesi, sosyal incelemeler için saha ziyaretlerine daha fazla zaman ayrılması, raporların daha hızlı dosyalara sunulması ve adli yargı sürecinin kısaltılması planlanıyor. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim