Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Akkuş’tan gelen lise öğrencisi Medine Başak Gül, Başkan Güler’e ilçede hayata geçirdiği yatırımlar için teşekkür ederken bir takım isteklerde de bulundu. Başkan Güler, Medine Başak Gül’ün, Argan Yaylası Festivali’nin devamı, Akkuş’a çocuk parkı,  ücretsiz internet ve okul olarak Çanakkale’ye gezi taleplerine olumlu yanıt verdi.

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

Konuşmalar ardından gündem maddelerine geçildi. Meclis üyeleri tarafından Büyükşehir Belediyesinin 2019 yılı mali gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt işlemlerinin denetimi için görev yapmak üzere Denetim Komisyonu oluşturuldu. Yapılan gizli oylama ile denetim komisyonuna Muharrem Okyay Sarıhan, Züleyha Eriş ve Namık Paç seçildi.

3 MAHALLEDE GÖRSEL BOYAMA YAPILACAK

Gündemin bir diğer önemli maddesi Taşbaşı, Selimiye ve Düz Mahalle’de muhtelif parsellerdeki binalarda “cephe iyileştirme yapımı işi” kapsamında belediyenin görsel boyama yapması konusu oldu. Başkan Güler, bunun ilk adım olmasını 19 ilçede benzer çalışmaların yapılması gerektiğini söyleyerek, “19 ilçede şehrin güzelleşmesi adına bu tarz çalışmaları yapabiliriz. Nisan ayına kadar ilimizde farklılığı hissettirmek istiyoruz. Ordu’yu yükselen değer haline getirmek istiyoruz. Kışın yaylalarda ve şehrin genelinde turizm patlaması yaratmak istiyoruz. Yapılan her çalışma ilimizin değerini artırmak adına” dedi.

“SIRRIPAŞA’DA SAĞLIKLI ŞEHİRCİLİK ÖRNEĞİ GÖSTERİYORUZ”

Sırrıpaşa caddesinde sürdürülen çalışmalar ve devamında yapılacak cephe ve zemin iyileştirme çalışmalarına da değinen Başkan Güler, “Sırrıpaşa Ordu’nun en özel alanlarından birisi. Yapacaklarımız sadece dış güzelleştirme değil. Tamamen çürümüş bir alt yapı ile karşılaştık. Caddede büyük bir çalışma yoğunluğu içerisindeyiz. Yapacaklarımız sağlıklı şehircilik örneği olacak” diye konuştu.

“265 MİLYON TL BORÇ ÖDEDİK”

Yapılacak çalışmalarda kredi kullanıma yönelik yapılan eleştirilere yanıt veren Başkan Güler, “265 milyon TL borç ödedik. Ağlayan bir belediye değiliz. Şehrimizde gücümüzle, kaynaklarımızla gurur duyacağımız bir şehiriz. Kaynaklarımızı değerlendiriyoruz. İddialıyız. Bu bir gücü ve verimliliği gösteriyor” şeklinde konuştu.

BİR SONRAKİ TOPLANTI 11 ŞUBAT’TA YAPILACAK

37 gündemin getirildiği mecliste 27 gündem karara bağlanırken, 2 madde gündemden çıkarıldı ve 8 madde de komisyona havale edildi. Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı toplantısını 11 Şubat Salı günü saat 14.00’te gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilişim