Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığına görevlendirilen Fatih Arslan, çağımız bilişim ve teknoloji çağı artık  yaşamın her alanında, bilgi ve iletişim teknolojilerinin vazgeçilmez bir olgu olduğunu anımsatarak, AK Parti 19 yıldır zaten bilgi ve iletişim teknolojilerine özel önem vermektedir. Eğitimin her aşamasında yeni okullar açarak, mevcutları güçlendirerek bilgi ve İletişim Teknolojilerine büyük yatırımlar yapıldığını söyledi.

ÇAĞ ATLADIK

Arslan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyeti bize miras bıraktığını  hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz bu alanda da muasır medeniyeti yakalayacağız. Bilgi ve İletişim teknolojilerini en iyi kullanan bizim insanımız olacak. Bugün genç mühendislerimiz Türk savunma sanayimizin ihtiyacı olan son model ve son teknolojilerle donatılmış silah ve mühimmat ihtiyaçlarını % 100 yerli üretimle gerçekleştiriyorlar. Yerli arabamız, yerli tankımız, Dünya’nın gıpta ile seyrettiği ve alımı için sıraya girdiği yerli İHA ve SİHA’larımız, yerli denizaltı ve yerli uçak gemimiz, yerli füzelerimiz, en kısa zamanda yerli muharip savaş uçağımız, yerli yazılım ve kodlamalarımızla ve daha nice yerli yeniliklerimiz bizim zamanımızda gençlerimizin önünü açmak suretiyle adeta çağ atladı.”

Başkan Arslan son olarak şunları söyledi: “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanımız Ömer İleri’nin de ifade ettiği gibi, kurulduğundan bugüne teknolojiyi en iyi kullanan parti olan AK Parti de buna sessiz kalmayarak, bir başkanlık oluşturdu. Başkanlığın amacı temel olarak gelişmekte olan bilgi ve iletişim teknolojilerini doğru şekilde takip etmek, bunun toplumsal etkilerini yakalamak ve aynı zamanda kendi altyapısını da güçlendirmek.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim