Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, ilçede bazı mahallelerde modern yöntemlerle Akkuş fasulyesi üretimini artırmak için başlatılan proje kapsamında desteklenen üreticileri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

İncelemelerin ardından açıklama yapan Başkan Kaya, “İlçemizin bazı mahallerinde 2020 yılında başlattığımız ve 2021 yılında da kurulumuna devam edilen Ordu İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi dahilinde fasulye üretiminin yaygınlaştırılması ve modern tarıma geçiş uygulaması çalışması yapılan Düğencili mahallemizden Ali Ekiz ve Güladiye Ekiz, Gökcebayır Mahallemizden Cemal Erler, Karacal Mahallemizden Mediha Altun, Mehmet Kırman, Necati Güngör ve Hayati Güngör'ün işletmelerini ziyarette bulunduk.” Dedi.

Bu proje DOKAP ve Ordu Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştiriliyor diyen Başkan Kaya, “Bu proje sayesinde az birim alanda, az emekle çok ürün elde edilecek. Ayrıca, modern tarıma başlamış olduğumuzu, bu projelerinin sayısının ve dekar alanlarının çoğaltılmasını arzulamaktayız.” Diye konuştu. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim