Bu amaçla türbinlerini getirmeye başlayan firma 65 metre uzunluğunda ve 18 ton ağırlığındaki 4MW’lı türbin kanatları Akkuş ilçesi Argan Yaylası’na taşımaya devam ediyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler, yaptığı açıklamada, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptığımız dönemde Türkiye’nin enerji geleceğinin planlamasını yapmış ve bir vizyon belirlemiştik. Bu planlamalarımız arasında, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla yenilenebilir enerji kaynakları alanında rüzgar enerji santrallerinin kurulması da bulunuyordu.” Dedi.

Bugün gelinen noktada rüzgâr enerji santralleri, ülkemizin elektrik ihtiyacının yaklaşık %10’unu karşılıyor diyen Başkan Güler, “Ordu Büyükşehir Belediyesi yatırım planlamalarımız arasında rüzgar enerji santralleri de bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi olarak destek ve öncülüğümüzde lisans alarak üretime başlayacak Ordu Enerji A.Ş firması, rüzgarı en sert esen bölgelerden biri olan Akkuş’un Argan yaylasında rüzgar enerjisi santrali (RES) kuruyor. Bu amaçla türbinlerini getirmeye başlayan firma 65 metre uzunluğunda ve 18 ton ağırlığındaki 4MW’lı türbin kanatları Akkuş ilçesi Argan Yaylası’na taşımaya devam ediyor.

Bugün başladığımız bu çalışmalar kapsamında Ordu yakın bir zamanda enerji ile anılan şehirlerden birisi olacaktır.” Diye konuştu. Haber: Derya KARA

Editör: TE Bilişim