AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, ülkemizi derinden üzen 33 askerimizin şehit olması dolayısıyla yayımladığı mesajında, dün akşam zalim Esed güçleri tarafından yüreğimizi burkan, acıların boğazımıza düğümlendiği, göz yaşlarımızı içimize akıttığımız, bir gonca gül gibi Peygamber Efendimizin avuçlarına tevdi ettiğimiz, şehit tahtından Rabbe gülümseyerek şehadete yürüyen 33 Arslanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine, yakınlarına milletimize sabırlar diliyorum, Gazilerimize acil şifalar diliyorum dedi.

      Başkan Tomakin, “Sözün bittiği yerdeyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı ve dik duruşu sayesinde hiç şüphe edilmesin ki, bu alçakça saldırıyı ister zalim Esed yapmış olsun, isterse  hangi güç yapmış olursa olsun mutlaka cevabını verecek güçte ve kudrettedir. Mehmedim, senin adına milletimiz Peygamber Efendimizin adı diye  Mehmetçik dedi. Sen Peygamber Ordusunun bir neferisin, sen bu milletin kalbinin derinliklerinden açığa çıkan bir ışık, bir umutsun. Sen mazlumun umudu, zalimin korkulu rüyasısın, senin davan ve gayen bedir aslanları gibi ülken, milletin, dini Mübin İlay-i Kelimetullah ‘tır.” Şeklinde konuştu.

Başkan Tomakin, son olarak şunları söyledi: “Ey Şehit oğlu şehit senin hatırana söyleyecek söz, yazacak yazı bulamıyorum ama Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Destanında seni tarif eden şu güzel dizelerle anmak istiyorum;

 “Bu, taşındır” diyerek Kâ’be’yi diksem başına;
Ruhumun vahyini duysam da geçirsem taşına;

Sonra gök kubbeyi alsam da ridâ namıyle,
Kanayan lâhdine çeksem bütün ecrâmıyle;
Mor bulutlarla açık türbene çatsam da tavan,
Yedi kandilli Süreyyâ’yı uzatsam oradan;

Sen bu âvizenin altında, bürünmüş kanına;
Uzanırken, gece mehtâbı getirsem yanına,
Türbedârın gibi tâ fecre kadar bekletsem;
Gündüzün fecr ile âvizeni lebriz etsem;

Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana…
Yine bir şey yapabildim diyemem hatırana.

Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber,

Sana âguşunu açmış duruyor Peygamber. “  Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim