Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Ali Erbaş’ı Diyanet İşleri Başkanlığı’na yeniden atadı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararının ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, sosyal medya hesaplarından teşekkür mesajı paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Erbaş, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Daha bir aşk ve heyecan ile yeniden bismillah…

Anayasamızın “toplumu din konusunda aydınlatma” görevini verdiği Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Başkanı olarak bu ulvî göreve bizi yeniden atama takdirinde bulunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum.

Rabbim! Kolaylaştır, zorlaştırma; hayırla tamamlamayı nasib eyle.”

PROF. DR. ALİ ERBAŞ KİMDİR?

1961 yılında Ordu’nun Kabadüz İlçesi Yeşilyurt Köyünde doğdu. İlkokulu Yeşilyurt Köyü İlkokulunda okudu. 1980’de Sakarya İmam-Hatip Lisesi’nden, 1984’de ise Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu.

1982-1993 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Fatih Müftülüğüne bağlı çeşitli camilerde din görevlisi olarak vazife yaptı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 1987’de Tefsir Anabilim Dalında “Kur’an’daki Tekrarlar” isimli teziyle Yüksek Lisansını, 1993’te ise Dinler Tarihi Anabilim Dalında “İlâhî Dinlerde Melek İnancı” isimli teziyle doktorasını tamamladı.

1988-1990 yılları arasında İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde Master ve Doktora öğrencileri için açılan ihtisas kursuna devam etti. Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim