Ordu Recep Kara Spor Salonu’nda düzenlenen Muhtarlar Günü programına Ordu Valisi Seddar Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in yanı sıra Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Ordu Askerlik Şubesi Başkanı Yarbay Ahmet Meydan, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Alp, OSKİ Genel Müdürü Murat Us, CHP İl Başkanı Yusuf Furtun, MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, Ordu Büyükşehir Belediyesi bürokratları, ilçe belediye başkanları ile 19 ilçeden gelen 774 muhtar katıldı.

“Muhtarlar Günü Kutlama Programı”nda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, muhtarlık kurumunun devlet ile millet arasında köprü görevi gördüğünü ifade etti.

19 Ekim Muhtarlar Günü’nün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2015 yılında ilan edildiğini hatırlatan Vali Seddar Yavuz, yapılan düzenlemeler ile muhtarların sosyal, ekonomik şartlarının düzeltilmesi ve hak ettikleri itibarların iadesi başta olmak üzere bir dizi iyileştirmenin yapıldığını söyledi.

“MUHTARLARIMIZ DEVLETİMİZİN GÖREN GÖZÜ, İŞİTEN KULAĞI, DOKUNAN ŞEFKAT ELİDİR”

Muhtarların devletin gören gözü, işiten kulağı, dokunan şefkat eli olduğunu söyleyen Ordu Valisi Seddar Yavuz; “Muhtarlarımız devletimizin gören gözü, işiten kulağı, dokunan şefkat elidir. Demokrasimizin gelişmesi yerleşmesi devlet ile millet arasındaki bütünleşmenin sağlanması amacıyla da önemli bir kurum olarak görüyoruz. Bu vesileyle tüm muhtar arkadaşlarımıza bugüne kadar yaptıkları bütün hizmetler için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kurumların muhtarlarımızın hak ettiği ilgiyi, sevgiyi ve saygıyı mutlak suretle göstermelerine onları dikkatle dinlemeleri noktasında uyarıyorum. Tüm muhtarlarımızın ‘Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde ifade etti.

“ORDU’YU HEP BİRLİKTE İLERİYE TAŞIYACAĞIZ”

Daha sonra sözü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler aldı. Başkan Güler konuşmasında; “Hep birlikte çalışabileceğimiz bir kalkınma planı hazırladık. Bu plan içerisinde 3 ana unsuru başa aldık. Bunlar yüksek teknoloji, nitelikli tarım ve çağdaş turizm. Bunlar üzerine 4 şirket kurduk. OREN, ORTAR, ORTUR ve ORYAZ şirketlerimiz ile birlikte Ordu’yu ileriye taşıyacağız. Ordu’yu deniziyle barıştıracağız. Yol, su, alt yapı,  kanalizasyon, çevre koruma ve ulaşımın da içerisinde bulunduğu yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Yapımına özellikle hız kazandırdığımız projelerimizde de çalışmalarımız devam ediyor ”diye konuştu.

“SİZLERLE BİRLİKTE ORDU’YU YÖNETECEĞİZ”

Ordu’nun geleceğinin şekillenmesinin birliktelikle mümkün olacağını ifade eden Güler; “Önümüzdeki günlerde düşünen Ordu üreten Ordu ile birlikte yarışan bir Ordu oluşturacağız. Ordu’nun geleceğine çok iyi görüyorum. Bu geleceğin şekillenmesi bizlerin elinde. Gölgede duranın gölgesi olmaz. Bizde gölgede durmayacağız. Burada sizlerle birlikte Ordu’yu yöneteceğiz. Karşılıklı birbirimize öneriler sunacağız. Hepimize yapacak iş var.  Bu toplantı sadece yemek programı değil aynı zamanda bir iş toplantısı. Tüm ekiplerimiz ile buradayız. Muhtarlarımız olarak isteklerinizi ekiplerimize iletebilirsiniz. Başta ilimizde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın ‘Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” dedi.

 “SORUNLARIMIZIN AKTARILMASINDA EN ÖNEMLİ GÖREVİ MUHTARLARIMIZ YAPIYOR”

Gerçekleştirilen toplantının ortak akla varılması noktasında önemli olduğunu vurgulayan AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, “Demokrasimizin beşiği olan mahallemizdeki insanımızın hüznünü sevincini ve katkısını ülkemiz için en iyi bilen seçilmiş muhtarlarımızın varlık sebebi ülkemiz için çok önemlidir. Bölgemizdeki sorunlarımızı aktarılmasında hususunda en önemli görev muhtarlarımıza düşüyor. Bu toplantıyı ortak akıl toplantısı gibi düşünmeliyiz. Gerçekleştirilen bu toplantı vesilesiyle tüm muhtarlarımızın ‘Muhtarlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Program, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in sunumu, bayan muhtarlara çiçek takdim edilmesi, soru-cevap bölümü ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Editör: TE Bilişim