Modern, yaşanabilir ve Vizyonu Dünya Kenti Altınordu için çalışmalarını sürdüren Altınordu Belediyesi otomobil ticareti sektöründe şehre değer katacak ve modern şehirleşmeye katkı verecek bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Oto galericilerin bir arada olmasını zorunlu kılan İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin Yönetmelik’te yapılan değişiklik gereği şehrin içinde kümelenen araçların kaldırılması, ikinci el oto pazarlarının şehir dışında tek bir mekânda toplanması ve sektörel bir merkez oluşturulması hedefiyle hazırlanan projenin planlama aşaması tamamlandı.

"ALIŞ-VERİŞ MERKEZİ TADINDA BİR OTO GALERİCİLER SİTESİ OLACAK”

Altınordu Belediyesi Oto Galericiler Sitesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, Altınordu’ya yakışan sektörel ticaret merkezi olacak ve modern şehirleşmeye katkı verecek bir projeyi daha hayata geçireceklerini söyledi. Oto galericilerin nezih ortamlarda ticaret yapacaklarını ve vatandaşların aynı alanda tüm hizmetleri alabileceklerinin altını çizen Başkan Tören, “Oto galericilerimizin daha nezih ve çağın şartlarına uygun bir ortamda ticaret yapmalarını sağlamak, ticari ve sosyal bir kompleks oluşturmak, onlara daha sağlıklı bir iş ortamı sağlamak, daha geniş kitlelere ulaşabilecekleri ticari pazar yaratmak amacıyla hayata geçirilecek projenin hazırlık çalışmaları tamamlandı. Sektörel ticaret merkezi olacak ve modern şehirleşmeye katkı verecek Proje ile aynı zamanda vatandaşlarımız ailesiyle, çocuklarıyla birlikte gelip kapı kapı gezmeden alışveriş merkezi tadıyla, çok alternatifli, marka ve fiyat seçeneklerini bir arada bulabilecekler. Tüm yasal işlemleri yine aynı yerde gerçekleştirerek testleri yapılmış bir şekilde aracını satın alabilecekler” dedi.

PROJE OTO GALERİCİLERE ANLATILDI

Projesi hazırlanan Altınordu Belediyesi Galericiler Sitesi çalışmaları öncesi görüş ve önerileri dinlemek amacıyla şehirde bulunan oto galericilerin katılımı ile proje değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Altınordu Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda oto galericilere projenin detayları hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Gerçekleştirilen toplantıda galericiler tarafından Altınordu Belediyesince hazırlanan proje ile ilgili olumlu görüşler paylaşıldı.

İçerisinde 60 adet galeri, Noter, Kafeterya, Oto ekspertiz, Oto yıkama, Berber ve Mescit bulunan ‘Altınordu Belediyesi Galericiler Sitesi’ tamamlandığında Altınordu’ya değer katan modern bir mekân olacak. Proje ile ayrıca vatandaşlar araç alım-satımında tüm işlemlerini ‘Altınordu Belediyesi Galericiler Sitesi’ içerisinde yapabilecek. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim