14 gün süreyle devam eden etkinlik ile Altınordu’lular nostalji dolu yaz akşamları geçirirken etkinlikler ise Orduluların unutulmazları arasında yerini aldı.

Altınordu Belediyesi kovid-19 pandemisi kapsamında kültür sanat etkinliklerine hasret kalan vatandaşlar için ‘Sanatın seyri, kültürün sesi Altınordu’da bir başka’ sloganıyla bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Altınordu Belediyesi, ‘Kültür ve Sanat şehri Altınordu’ hedefi doğrultusunda yenilikçi ve vatandaşlar tarafından beğeni toplayan “Arabalı Sinema” etkinliğini Altınordulularla buluşturdu. 14 gün süreyle devam eden etkinliklerde birbirinden özel filmlerin gösterimi yapılırken vatandaşlara da mısır ve gazoz ikram edildi.

ARABALI SİNEMA GÜNLERİ MİNDERLİ AÇIK HAVA SİNEMASI İLE SON BULDU

Altınordu Belediyesince organize edilen “Arabalı Sinema” etkinliğinin son günü bir ilke daha imza atıldı. ‘Minderini Al Gel’ sloganıyla yapılan çağrıyla bu kez “Açık Havada Sinema” etkinliği düzenlendi.

Açık havada Sinema’nın düzenleneceği Tayfun Gürsoy Parkı’na saatler öncesinde giden Altınordu Belediyesi ekipleri, alanın sosyal mesafe kurullarına göre düzenlenmesini sağlayarak etkinliğe hazır hale getirdi. Koronavirüs tedbirlerinin alındığı alan filmin başlamasına saatler kala minder, masa ve sandalyeleri ile gelen vatandaşlarla doldu.

“ALTINORDU KÜLTÜR VE SANATTA ÖZENİLEN BİR ŞEHİR OLACAK”

Film öncesi etkinlik alanını dolduran vatandaşlarla bir araya gelen ve sohbet eden Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, yapılan etkinliklerle ilgili vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı.

Altınordu’nun kültür ve sanatta özenilen bir şehir olacağını ifade eden Başkan Tören, “Biz, sanatın gönül işi olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla sanat gönül belediyeciliği perspektifimizin olmazsa olmazı olarak görüyoruz. Şehir sanatla kurulur, sanatla genişler, sanatla yükselir. Şehir, sanatla buluştuğu an her dem, her an yeniden kurulur. Biz Altınordu için böylesi bir vizyon düşünüyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz ‘Arabalı Sinema’ etkinliği başta olmak üzere Altınordu’lu hemşehrilerimize kültür ve sanatı doya doya yaşayacakları birçok etkinliği daha hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızla sohbetlerimizde duyduğumuz sözler bizim doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Dün birçok alanda ilk olan Altınordu’muz, bugün ve yarın da her alanda, ama öncelikle kültür ve sanatta özenilen bir şehir olacaktır. Etkinliğimize yoğun ilgi ve katılımları dolayısıyla tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN TÖREN, FİLMİ VATANDAŞLARLA İZLEDİ

Film başlamadan önce yapılan gösteri ise görsel bir şova dönüştü. Alanı dolduran vatandaşların telefon ışıkları ile ‘Ordu’nun Dereleri’ türküsünü hep bir ağızdan söylemesi geceye ayrı bir güzellik kattı. Minderi ile birlikte vatandaşların arasına oturan Başkan Tören de ‘Ordu’nun Dereleri’ türküsüne eşlik etti. Başkan Tören, filmi de vatandaşlarla birlikte izledi.

“NAİM” FİLMİ GÖSTERİLDİ

Minderli Açık Hava sinemasında gösterimi yapılan film ise Milli Halterci Naim Süleymanoğlu’nun hayatının anlatıldığı “Naim” filmi oldu. Mısır ve gazoz eşliğinde 7’den 70’e herkesin izlediği filmde zaman zaman duygu dolu anlar yaşanırken kimi zamanda alkışlar yükseldi.

ALTINORDU BELEDİYESİ’NİN KÜLTÜR-SANAT ETKİNLİKLERİNE ÖVGÜ

Altınordu Belediyesi tarafından düzenlenen ve 14 gün süren ‘Arabalı Sinema’ ve ‘Minderli Açık Hava Sineması’ etkinliklerini değerlendiren vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirdi. 14 gün boyunca hiçbir filmi kaçırmadan gelenlerin yanı sıra ilk kez bu heyecanı yaşayan vatandaşlar yaptıkları konuşmalarda çok eğlendiklerini ve nostalji yaşadıklarını dile getirdiler. Altınordu Belediyesi’nin her alanda yaptığı çalışmalarla çok başarılı hizmetler sunduğunu ifade eden vatandaşlar Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’e çalışmaları dolayısıyla teşekkürlerini ilettiler. *Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim