Öne Çıkanlar AYLİN GÜRSOY ORDU ATATÜRK KÜLTÜR METRKEZİ ORDU İL TARIM VE PRMAN MÜDÜRLÜĞÜ idlib oruç

Bu haber kez okundu.

ARICILARA EĞİTİM VERİLDİ

Toplantıda konuşan Ordu Vali Yardımcısı Bayram Gale; "İlimiz, Ülkemizde bal üretiminde birinci sıradadır. Ülkemiz ise Dünya bal üretiminde Çin'den sonra ikinci sırada yer almaktadır. Ülke olarak bal üretiminde şuan Çin'den sonra ikinci sırada olsak da kalite açısından birinci sırada olmalıyız. Türk balının Dünyadaki rekabetini ve kalitesini artırmak hepimizin ortak sorumluluğu ve görevidir. Türk balı olarak dünyada böyle bir konumdayken dünyanın her yerine ulaşabilme şansımız ve potansiyelimiz var. Ürettiğimiz balın ulaşılabilir, güvenli ve belli bir standardı olması lazım. Bizler marketten aldığımız ürünün kavanozunu açmadan nerede üretildiği, besin değerleri gibi özellikleri etiket bilgilerinden öğrenmemiz lazım. İnşallah bunu da hep birlikte başaracağız. Bizler Valilik ve diğer kurumlar olarak her zaman arıcılarımızın yanındayız." Dedi.

Ordu Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitimde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz ise; "Ordu, 17 bin ton bal üretimi ile ülkemizde ilk sırada yer alırken yaklaşık 3 bin aile arıcılıkla geçimini sağlamaktadır. Ordulu arıcılarımız sadece bal üretimiyle İlimiz ekonomisine yılda yaklaşık 250-300 milyon TL civarında katkı sağlamaktadır. Ancak İl Müdürlüğü olarak bizler arıcılık sektörünün sağladığı bu katkıyı yeterli bulmuyoruz. Bir taraftan bal üretiminde verim ve kaliteyi artırmak için çalışmalar yaparken diğer taraftan da arı ürünlerinde çeşitliliği sağlamak ve arıcılarımızın gelir seviyelerini yükseltmek amacıyla birçok proje uyguluyoruz. Bu kapsamda arıcılarımıza polen toplama tuzağı dağıtımı gerçekleştiriyor ve arı sütü üretimini artırmak amacıyla önemli projeler hayata geçiriyoruz. Bunun yanında Arıcılık Araştırma Enstitü Müdürlüğümüzle birlikte arıcılarımıza yönelik eğitimler düzenliyoruz. Şimdi ise üretilen arı sütlerinin satışı noktasında Ordu Büyükşehir Belediyemiz devreye girdi. Balmer A.Ş'nin de yakın zamanda hem paketleme tesisi olarak hem de arı ürünlerinin çeşitlendirilmesine katkı sağlayacak bir tesis olarak tam manasıyla faaliyete geçirileceğine inanıyorum. Tüm bunların sonucunda arıcılık sektörü ilimiz ekonomisine bugün sağladığından çok daha fazla katkı sağlayacaktır. Sözlerime son verirken değerli hocalarımıza arıcılarımızı eksik oldukları konular hakkında bilgilendirdikleri için teşekkür ediyorum.” İfadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Levent Aydın tarafından; Bal Arısı Sağlığı, Hastalıkları ve Zararlıları, Prof. Dr. Halil Yeninar tarafından; Arı Bakımı, Kışlatma, Toplu Arı Ölümleri ve Küresel Isınma konuları hakkında arıcılara eğitim verildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.