CHP Ordu İl Başkanlığı binasında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Ordu İl Başkanı Atila Şahin, “İçimiz yanarak açıklama yapıyoruz. Maalesef ülkemizin bağrı yandı. Sayısı çok net olmamakla birlikte çok muhtelif rakamlar dolaşıyor. İstiyoruz ki şehitlerimizin sayısı minimum olsun ama gelin görün ki ülkenin bir Orta Doğu bataklığına doğru sağlandığını görmekteyiz.” Dedi.

 Atatürk’ün uluslararası ilişkilerde değişmez Devlet politikası olarak belirlediği üç maddelik bir politikası var diyen Başkan Şahin, “Aslında bu bir vasiyettir. Tarihten alınan acı derslerden ibret alınarak belirlenmiş üç maddelik yol haritası da diyebiliriz. Mürekkebi kırmızıdır. Uzak diyarlarda verilmiş sayısız şehitlerin, mezarı belirsiz Mehmetlerin kanlarıyla yazılmıştır. Devletin devlet olduğu dönemlerde bu talimat değişmez yol haritası olarak kabul edilmiştir. Bu maddeler şunlardır: “bir, büyük devletlerin peşine takılmayacaksın. İki, Rusya ile bozuşmayacaksın. Üç, Arapların içişlerine karışmayacaksınız.” Diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel’de, bu işe Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ortak edilmesi gerektiğini söyledi. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim