Ekim ayının ilk haftası yapılacak Ordu Barosu seçimleri yaklaşırken adaylarda bir bir ortaya çıkmaya başladı. Ordu Baro Başkanlığını 2 dönemdir ekibiyle birlikte göğüsleyen ve başarılı çalışmalara imza atan Av. Haluk Murat Poyraz’ın ardından ikinci aday olarak yine Ordu Barosu’nun genç ve başarılı avukatlarından Av. Atila Tatar 2020-2022 dönemi Ordu Baro Başkanlığı seçimleri için adaylığını açıkladı.

Av. Atila Tatar, “adaylık açıklamasını bu zamana kadar Ordu Barosunda emeği geçenlere teşekkür edip,  adaylığını açıklayan mevcut Baro Başkanı Av. Haluk Murat Poyraz’a başarılar dileyerek başladı.  Av. Tatar adaylık açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

 “Ordu Barosu, kuruluşundan bugüne her zaman Ordu’nun özgül ağırlığı en yüksek kurumu olagelmiştir. Bu anlamda hizmeti geçen tüm başkan ve idareci meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Adaylığını açıklayan Haluk Murat Poyraz kardeşime de hayırlı olsun diyorum. İçinden geçtiğimiz zaman dilimi Baroların bilinen tekrarlarını gözden geçirmelerinin gerekliliğini ortaya koymuştur. Barolar üyeleri aynı dünya görüşüne sahip olmayan, her fikrin ve yaşam tarzının özgürce temsil edildiği, ortak paydası avukatlık mesleği ve Hukukun üstünlüğü olan kuruluşlardır. Bu cümleden olmak üzere; yeni bir anlayışa, daha kapsayıcı, daha kucaklayıcı ve mutlaka daha demokratik bir üsluba ve tutuma ihtiyaç bulunmaktadır. Artan Hukuk Fakülteleri ve sistemin ihtiyacına göre avukat sayısının fazlalığı en önemli sorundur. Genç meslektaşlarımız angarya seviyesinde CMK ücretleriyle ayakta kalmaya çalışmaktadır. Adalete inancın azalması, toplumun ve sistemin, ivedilikle çözüm üretmesi gereken önemli bir sorunudur. Böyle hayati sorunlar varken, asla kabul edilemez çoklu Baro tartışması yaşanmış ve gerçek sorunlarımız, konuşulamaz hale gelirken, meslektaşlarımız da taraf olmak durumunda kalmıştır.  Oysa ihtiyacımız; daha çok istişare, daha çok birleşme ve daha çok bütünleşmedir.

Av. Atila Tatar Baro Başkanı seçilmem halinde ise itina göstereceğim en önemli husus; "yüzde yüzü ifade etmeyen cümleler kurmamaya özen göstermek olacaktır.” dedi. Tatar sözlerini şöyle tamamladı:

“Baroların Türk Hukuk birikimine katkılarıyla gündeme gelmesi için çalışacağım.

Bir dönem Yönetim Kurulu Üyeliği görevini ifa etmekten ve mensubu olmaktan her zaman onur duyduğum Ordu Barosu, oluşmuş gelenekleri, saygınlığı ve etkinliğiyle ideal olanları hayata geçirmeye ülkemizdeki en yakın barodur. Ben de bu idealin peşinde olacağım.

Sevgili meslek büyüklerim, mesleğe beraber başladığım kıymetli arkadaşlarım, yakından tanıdıkça umutlandığım, geleceğimiz, sevgili genç meslektaşlarım, bu vesileyle sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle kucaklıyor, yapılacak seçimlerin baromuza, aday arkadaşlarımıza ve hukuk hayatımıza hayırlı olmasını diliyorum.” *Haber: Muzaffer ŞENSOY

Editör: TE Bilişim