Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından karşılanan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Bakdemirli, burada Bolaman Havzasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ordu Büyükşehir Belediyesi ziyaretinde Bolaman Havzası haritası üzerinde proje hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, “Ordu’da yedi ilçeyi, Tokat’ta da üç ilçeyi etkileyecek tamamen kırsal kalkınma projesi olacak. İçinde tarım da olan, turizm de olan, sulama da olan, ulaşımda olan, gıda da olan, kırsal kalkınmayı artıran, bölgenin refahını artıran çok önemli ve tam bir bütüncül bir proje.” Dedi.

“ORDU’YA LAİK BİR PROJE”

Sayın Bakanımız projeci kimliğiyle bize Ordu için çeşitli yatırımlar yapmak istediğini, tarım, turizm, ormancılık alanı ve kırsal kalkınma açısından bir dizi proje teklifi ile geldi diyen Bakan Pakdemirli, “Bizde tabi Bakanlığımızın bütçesi doğrultusunda bu projelerle ilgili çeşitli projelere başladık. Gerek hayvancılık olsun, gerek tarım olsun gerek tıbbi aromatik bitkilerde olsun projelerimize başladık ve bunları yürütüyoruz. Ordu’ya laik olan bir proje oldu.” Diye konuştu. 

“ORDU’DA İLK ÖRNEĞİNİ YAPACAĞIMIZ BİR PROJE OLACAK”

Bakan Pakdemirli, “Hem Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) hem de Dünya Bankası katkılarıyla 300 milyon doları aşan yani yaklaşık 2 milyar liralık bir projeyi Ordu’ya kazandırma imkanımız oldu. Ordu’da yedi ilçeyi, Tokat’ta da üç ilçeyi etkileyecek tamamen kırsal kalkınma projesi olacak. İçinde tarım da olan, turizm de olan, sulama da olan, ulaşımda olan, gıda da olan, kırsal kalkınmayı artıran, bölgenin refahını artıran çok önemli ve tam bir bütüncül bir proje. İnşallah Ordu’da ilk örneğini başlattığımız ülke çapında diğer illere de yayma fırsatımız olur. Ben tabi ki vizyoner yaklaşımı ile projeci kimliği ile bu projeye ön ayak olduğu için Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederim.” Şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Bakdemirli’ye hem ziyaretinden hem de hem de Bolaman Havzası projesine desteğinden dolayı teşekkür etti.

BAŞKAN GÜLER: “PROJENİN MİMARI TARIM VE ORMAN BAKANI’MIZDIR”

Türkiye’nin en önemli, çok önemli bir projesi Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum diyen Başkan Güler, “ Bu proje yedi ilçemizi kapsayan Bolaman Vadisi Projesi. Bu projenin en büyük özelliği çok yönlü oluşu hem tarım hem sulama hem turizm hem sosyal kalkınma noktasında ele aldığımızda yolları da dahil olmak üzere orman zenginliğimizle birlikte ele aldığımız çok yönlü bir proje. 300 milyon dolarlık bir proje. Dünya Bankası’nın desteğiyle yapılan bir çalışma ama bu projenin asıl mimarı Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli’dir.” Dedi.

“GIDA VE SUYUN ÖNEMİNİN ARTTIĞI GÜNÜMÜZDE ÖZEL BİR PROJE”

Bu çalışmanın FAO ile birlikte gıda güvenliğini de ele alan bir çalışma olduğunu söyleyen Başkan Güler,  konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle bu pandemi vesilesiyle şuanda gıdanın çok öne çıktığını, suyun, temizliğin çok öne çıktığı bir projedir bu. Yedi ilçemizi kapsayan Bolaman Vadisi Projesi geniş bir alanı kapsıyor. Ayrıca Tokat iline de faydası olacak, çevre illeri de olumlu etkileyecek örnek bir çalışma. Dolayısıyla bu hükümetimizin başta Cumhurbaşkanımızın desteğiyle ortaya çıkan bir proje ve bu çalışmaya desteğinden dolayı bize yakın destek veren Bakanımıza ve milletvekillerimize gösterdikleri ilgili çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışma gerçekleştiğinde bölgemiz hem sosyal, hem ekonomik hem de kültürel alanda büyük bir zenginliğe sahip olacak. Üretimimiz artacak, turizm gelişecek, yollarımız yapılacak, su kaynaklarımız ortaya çıkacak. En önemlisi Ordu ilimiz gelişecek.”

Ziyarette Bakan Pakdemirli’ye AK Parti Ordu Milletvekilleri Op. Dr. Şenel Yediyıldız, Ergün Taşçı ile AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin ve bürokratlar da eşlik etti. Haber: Soner ÖZDEMİR

Editör: TE Bilişim