İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ordu ziyareti kapsamında, fındık hasat sezonu nedeniyle Ordu’ya gelecek olan mevsimlik tarım işçileri ve ailelerinin huzurlu ve güvenli bir ortamda konaklamalarını sağlamak amacıyla Tarım İşçilerinin Çalışma ve Yaşam Koşullarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında Altınordu ilçesinin Saraycık mahallesinde oluşturulan konaklama alanında incelemelerde bulundu.

Beraberinde, Vali Tuncay Sonel ve ile birlikte Saraycık METİP alanına giden Bakan Yardımcısı Çataklı, burada yetkililerden bilgi aldıktan sonra alanı gezerek incelemelerde bulundu.

Fındık hasadında çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla Saraycık METİP alanında İLO işbirliği ile yürütülen faaliyet ve etkinlikler hakkında da bilgiler alan Bakan Yardımcısı Çataklı, alanda bulunan derslikleri, etkinlik alanlarını ve sağlık merkezini de gezerek, yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

TRAFİKTE SÜRÜCÜLERİ UYARDI…

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ilk olarak, Vali Tuncay Sonel, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer ve ile birlikte Ordu-Ulubey Karayolu üzerinde bulunan uygulama noktasına giderek, burada şoför ve yolculara güvenli seyahat için tavsiyelerde bulundu.

Araç sürücülerine trafik kurallarına riayet edilmesi konusunda uyarılarda bulunan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, burada yaptığı açıklamada Türkiye’de meydana gelen trafik kazalarının % 90’ının insan faktöründen kaynaklandığını hatırlatarak, sürücülere dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

“160 Bin Personel Görevlendirdik”

29 Temmuz ile 4 Ağustos 2020 tarihleri arasında Kurban Bayramı nedeniyle ülke genelinde 160 bin personelin görevlendirildiğini ifade eden İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, bu süre içerisinde hava araçları başta olmak üzere, drone ve helikopterlerle kontrollerin sağlanacağını söyledi.

Bakan Çataklı, özellikle şerit ihlallerinin son dönemde arttığına dikkat çekerek sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle şerit değiştirirken sinyal vermeme, yine hız kurallarına uyulması konusu var, cep telefonu kullanılmaması önemli bir mesele. Uzun yollarda istirahat edip işte en azından bir iki saatte bir 10 dakika bir mola verip dikkatin dağılmaması açısından önemli. Dolayısıyla bu bayramda sürücülerimizin dikkatini toplayacak çalışmalara, farkındalık faaliyetlerine önem vereceğiz.

Basın mensuplarımızdan da destek bekliyoruz. Mesele hepimizin meselesi. Sonuçta insan huzuru olduğu için bu gayretimiz tekrar söylüyorum bayram sonuna kadar devam edecek. İnşallah kazasız belasız bir süreç geçiririz. Şuana kadar iyi gidiyor. Bayram sonunda da bayramı hüzne dönüştürmeden aynı sevinçle bu süreci toparlamış oluruz.” Haber Merkezi

Editör: TE Bilişim