Sağlık kurulu üyeleri kendileri odaya kilitleyerek saldırgan vatandaştan kurtulmaya çalışırken, sağlık çalışanlarından iki kişi darp edildi.

Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, yaşanan olaya isyan ederek, “Sağlık ile şiddet kelimelerinin yan yana gelmemesi gerekirken, can kurtarmaya çalışan sağlık çalışanlarımızın darp edilmesi kabul edilemez.” Dedi.

Ordu Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, yaşanan şiddet olayına sert tepki göstererek şu açıklamalara yer verdi:

KURUL ÜYELERİ KENDİLERİNİ ODAYA KAPATTI…

“Hastanemizde 02.06.2021 çarşamba günü meydana gelen olayda; sağlık kurulu için 02.06.2021 sabah saat 08.00’de randevusu olan şahıs ve eşi öğleden sonra saat 13.30’da gelerek işlemlerinin yapılmasını talep etmişlerdir. İlgili şahıslara randevu öncesi gerekli bilgilendirmelerin yapıldığı, sağlık kurulunda yapılması gereken işlemler için geç kaldıkları ifade edilince sözel başlayan saldırı, fiziksel saldırıya dönüşmüş ve sağlık kurulu çalışanları kendilerini odaya kapatarak iki hasta yakınının da desteğiyle kapıyı tutmuşlardır. Bu arada sağlık çalışanlarımızdan iki kişiye de fiziksel güç uygulanmış olup, şiddete uğrayan çalışanlarımız darp raporu almışlardır.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI RİSK ALTINDA…

Hiç bir meslek grubu daha yoktur ki insan için bu kadar emek verirken, fedakârlık yaparken karşılığında fiziksel ve /veya psikolojik şiddet görsün… Sağlık ile şiddet kelimelerinin yan yana gelmemesi gerekirken, can kurtarmaya çalışan sağlık çalışanları darp edilmiştir. Sağlık çalışanlarının şiddet olaylarıyla sık karşılaşmasıyla birlikte, sağlık hizmetlerinde şiddet günümüzde gittikçe artmakta ve sağlık personelleri şiddet açısından risk altında bulunmaktadır. Onlar kendi sorunlarını bir kenara koyarak bir an önce hastaya, yaralıya müdahale etmek için olağanüstü çaba sarf ederken, yaşam ile ölüm arasında yaşama uzanan ellere saldırmak Neden, Niye…

HER TÜRLÜ ŞİDDETİ LANETLİYORUZ…

İnsanımızın sağlığı için canla, başla ve aşkla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan şiddet olayları bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan bir sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmamasını yürekten temenni ediyorum.

BU OLAY İLİMİZE YAKIŞMIYOR…

Hastanın amacı sağlığına kavuşmak, sağlık çalışanın amacı hastayı sağlığına kavuşturmaktır. Karşılıklı empati, saygı ve hoşgörüye dayalı iletişimle, daha iyi ve daha çabuk sağlık hizmeti verebilmek için 24 saat buradayız, hizmetinizdeyiz. İşte bu ortak amaca şiddetle, baskıyla, zor kullanarak değil, karşılıklı iyi niyet ve saygı çerçevesinde çalışılarak ulaşılması gerekliliğini vurgulamak istiyorum İlimize yakışmayan bu üzüntülü olayların son bulmasını diliyorum.

KENDİMİZİ GÜVENDE HİSSETMEK İSTİYORUZ…

Hastanemizde birçok hasta polikliniklerde, yataklı servislerimizde veya ameliyathanelerimizde şifaya ulaştırılmaktadır. Bu hizmetlerimiz, işini en güzel şekliyle yapmaya çalışan özverili sağlık çalışanlarımız sayesinde gerçekleşmektedir. Hasta veya hasta yakınlarının sağlık çalışanlarına göstermiş olduğu sözlü veya fiziksel şiddet olayları kendimizi güvende hissetmediğimizi göstermekte ve bu koşullarda verimli sağlık hizmeti vermemizi engellemektedir. Şiddeti toplum olarak hiçbir yerde mazur göremeyiz. Her ne nedenle gerçekleşirse gerçekleşsin sağlık çalışanına karşı uygulanan hiçbir şiddeti ise asla kabul edemeyiz. İnsanlığa sağlık hizmeti vermekten başka bir amacı olmayan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü sözlü veya fiziksel saldırıyı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak kınıyoruz.” Haber: Soner ÖZDEMİR

 

Editör: TE Bilişim